söndag, maj 15, 2022

Lökfiasko

Välkommen till FiaskoBloggen

Mitt arbete med att plantera lökar i höstas för att översållas av tulpaner, påskliljor och pärlhyacinter har verkligen slagit väl ut (pun intended). En ynklig pärlhyacint har blommat och två påskliljor har tittat fram med sina blad, den ena ser ni näst längst upp i bilden, och den andra har redan dött. Utan att blomma. Någon eftermiddag framöver ska jag ta och gräva lite i krukorna och se vad som hänt med lökarna. Jag har varit väldigt försiktig med vattningen och kollat så jorden varit fuktig men inte blöt eller torr.

I krukorna längst uppe ser ni tre av fyra hyacintlökar jag köpte för att de skulle blomma till jul. Den där lilla gröna pluppen längst upp på dem har synts sedan januari. De vill inte växa mer, det är tydligt. i lådan nedanför ser ni de ringblommor som överlevt både en invasion när de precis börjat gro och sedan några veckor i snö och minusgrader på balkongen. 

Tyvärr har det inte gått så mycket bättre med de blommor jag sått. Två rosenskära, två praktmalva, en röd salvia och några tagetes och solrosor har klarar sig hittills. När vi ändå var i Svärtinge för att få hjälp att kapa lite virke svängde vi förbi Billbäcks så jag kunde köpa lite blommor. Tagetesen längst fram är dock köpt på Plantagen (förra helgen) och på Bauhaus (igår).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så tråkigt, när man lägger ned tid, energi och pengar, och så blir det nada! :-(
Har totalt glömt att så krassen. Funderar på om jag törs nu, eller kanvänta till Kristi Him, så de får daglig tillsyn.
/Marianne

Bloggblad sa...

Vilken otur! Jag har inte prövat att sätta lökar i mindre krukor, bara utomhus. De som inköptes i höstas har inte blommat än vid stugan, men snart...

Tomaterna är satta bakom fönster och fiberduk täcker allt där frost kan ramla ner. Hoppas hoppas... Rosenskärorna är stora och fina men har inte fått komma ut från altanen än.

Anni sa...

Jag har en jättekruka full med lökar som inte bryr sig om mina ansträngningar, så du är inte ensam ...
Och min älskade linnétagetes har inte grott. Hur ska det gå för mina krukor nu? Chili och tomater har jag däremot gott om, alltför gott.

Vonkis sa...

Marianne
Väldigt tråkigt, någon borde ha kommit uåå ordentligt tycker jag,

Bloggblad
Det är ganska stora krukor jag satt lökarna i, kanske satte jag dem för djupt? Jag håller tummarna för dina tomater, tror de kommer må bra där bakom fönstren. Hur gör du med rosenskärorna, toppar du dem något?

Anni
Vi får njuta av tomatrnas blommor så länge :-)