lördag, juli 02, 2022

Så kom regnet

Välkommen till VäderBloggen

Men inte åskan, den här gången heller.

Det syntes på balkongen att regnet vräkt ner 23 mm i natt. En av lådorna på balkongräcket var fyllt med vatten. Jag har tömt vattnet från lådan så gott det gick men behöver hålla koll på blommorna i den. Kanske byta ut lite av jorden mot ny torr?

Upptäckte till min stora glädje även att de första balkongens sockerärtor snart är redo att ätas. Så väldigt härligt.

Det blev en snabb tur till lotten också. Regnet har verkligen gjort gott. Regntunnorna var överfulla och i pumpabädden har det fullkomligt exploderat. Jag skulle verkligen behöva klippa gräsmattan och skörda en hel del i kålburen, men det får vänta till imorgon. Det ömma i sidan är måhända borta nu men det känns fortfarande inte helt bra.

Titta, en vallmo har slagit ut! Den är större än någon av dem som blommade förra året men precis som dem är den mer liggande än stående.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte riktigt juste att visa bilder på sockerärter. Men du är förlåten då det inte var den sort som har lite runda skidor.
Vilken fantastisk fin färg på vallmon, har bara sett enfärgade röda eller oranga tidigare.
Regnet är verkligen välbehövligt. Här har det även blåst och varit lite molnigt, så det har gått att sitta och nåla på balkongen och nåla idag.

/Marianne

Bloggblad sa...

När jag la mig i går natt (jag är nattuggla) var det så olidligt varmt att jag hade satt korsdrag och dragit ner rullgardinerna. Jag kunde inte somna på många timmar. Ljudet av regn som vräkte ner var ok. Men strax efter att jag till slut slocknade, blev jag väckt av blåsten som fick rullgardinerna att låta. Sen vaknade jag efter nån timme och frös ... 18 mm fick vi. Ikväll är det helt normal temperatur under snedtaken. Jag borde somna snabbare, speciellt som jag gått 8km i rask takt mitt på dagen.

Vonkis sa...

Marianne
Sockerärtorna är måhända inte så runda som du vill ha dem men oj så goda de är!
Vallmon på bilden är bara röd, kanske ser det ut att vara skiftningar på grund av ljuset?

Bloggblad
Ljudet av regn kan vara väldigt sövande.
Måste jag välja fryser jag hellre än försöker somna i ett varmt och kvavt rum, det får jag nästan panik av.

Anni sa...

Nog var det otroligt hur allt exploderade efter regnet!

Vonkis sa...

Anni
Sannerligen, det har det.