fredag, juli 07, 2023

Resan hem

Välkommen till ReseBloggen

Det har inte blivit någon uppdatering om skåneresan sedan jag kom hem. Jag har helt enkelt varit för trött och sedan isoleringen under pandemin mår jag inget vidare av att vara hemma utan att ha några tydliga aktiviteter att ta mig för. Men men. Bättre sent än ännu senare. 

Den här härliga bonaden har hängt på väggen i den lilla hallen till mitt rum och jag upptäckte den först sista dagen. En del saker är väl för nära ögat för att man ska se.

Håll i er, här kommer en tallrik med mat, med mat på! Hemma äter jag väldigt sällan någon ordentlig frukost. En bra frukostdag blir det havregrynsgröt. Det är verkligen något annat när allt finns färdigt att bara plocka åt sig. På bilden saknas mina två brödskivor som låg på rostning.

Vid ingången stod en fantastisk bukett med rosor från trädgården. Jag luktade på dem ordentlig innan jag åkte. Tänk att ha en sådan rosenträdgård. Över huvud taget är jag väldigt nöjde med boendet på Hotell Turistgården och om Den ömma modern och jag kommer iväg till Skåne nästa sommar kommer vi absolut att bo här.

Sedan bar det av norröver. Det blev ett första stopp i Hässleholm där familjen J bor. Vi har inte träffats sedan vi pluggade och var med i Kefas så det var väldigt roligt att träffas igen. Av någon anledning tog jag dock inte en enda bild under besöket, inte ens på den goda morotskakerulltårtan jag fick.

Efter Hässleholm var siktet inställt på Växjö där det var en visning av domkyrkan och vilken visning det var. Mer om det ett eget inlägg (så klart) men paret som höll i visningen var helt fantastiska.

Det gick inte att få med alla stopp på samma karta men det blev en ordentlig liten rundtur. Något som blivit väldigt tydligt efter alla kilometrar efter vägarna är att män bakom ratten i bilar i allmänhet och män bakom ratten till bilar som drar husvagnar i synnerhet inte är riktigt kloka. Trots det har den här resan gett mig blodad tand. Nästa gång vågar jag mig kanske ut i Europa på egen hand?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Får verkligen hoppas att det till sommaren lite 3:e gången gillt och vi kommer iväg.
Så glad att du kom dig iväg och att det blev en lyckad resa.
Din ömma moder.

Vonkis sa...

Min ömma moder
❤️ ❤️ ❤️

Anni sa...

105 mil bara i södra Sverige, det är bra mycket! Kul med den lyckade visningen, jag läser vidare ...

Vonkis sa...

Anni
Jo, det blev en del. Tur jag gillar att köra bil.