söndag, december 20, 2009

Liten reserapport

Välkommen till ReseBloggen

Det är lite spännande, varje vinter när jag ska åka till Ö-vik är det något som inträffar på resan, så även denna gång, även om det inte häde lika mycket som när jag reste upp i december 2006...

Den här gången blev det spännande redan från början. Bussen som skulle ta oss frånNorrköping till Stockholm hade fel på värmesystemet så den var helt utkyld. Vi blev kvar en stund i Norrköping innan vi ick besked att det skulle komma enny buss till Nyköping, där vi egentligen inte skulle stanna. Så det blev till att börja resan i en iskall buss. Väl i Nyköping fick vi vänta att bra tag på den utlovade bussen men tillslut så kom den och till Stockholm kom vi, om än en dryg halvtimme försenad.

Så var det dags för den andra etappen, den mellan Stockholm och Bjästa. I vanliga fall brukar det vara väldigt trevligt att åka med Ybuss, chaufförerna är trevliga och informerar bra efter vägen. Så var det tyvärr inte den här gången. Chauffören presenterade sig inte ens utan satte sig bara bakom ratten och började köra. Vi fick ingen information om toaletten, om det skulle visas någon film, om radion fungerde eller när bussvärdinnan som skulle sälja mackor och sånt skulle kliva på.

Det blev ingen film, radion fungerade tydligen inte och det kom aldrig någon bussvärdinna, trots att det stod på biljetten att det skulle vara "servering ombord på del av sträckan Sundsvall-Stockholm". jag ahde räknat med att kunna köpa smörgåsar och en kopp te ombord så jag hade bara lite cola, godis och lussekatter med mig, inget manstår sig på mellan 14:00-21:05.

I Gnarp var det som vanligt chaufförsbyte men inte heller den nya presenterade sig. Eller, jo, när vi hade åkt i en dryg timma sa han vad han hette.

Det var en väldigt trött och hungrig Vonkis som kom fram vid 21-tiden igår, och imorgon ska jag ringa till Ybuss och klaga. Japp, sån är jag.

--------
Uppdaterad 21/12 -09
Har pratat med Ybuss nu, de vet inte vad som gick fel, det skulle ha varit försäljning ombord. De ska undersöka saken och hör sedan av sig till mig igen.
--------

Dagens FRA:are - människosmuggling
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Kerbie sa...

Hoppas du får det riktigt bra där uppe. Saknar dig!

Vonkis sa...

Kerbie
Än så länge verkar det bra i lla fall ;-)
Saknar dig med, hälsa päronen!

Tankevågor sa...

BRA att du klagade! Klart man ska påpeka när nåt blir fel. Du har ju fått information om att det ska vara försäljning av smörgås på bussen då ska det vara det också!

Ha det så bra där uppe!

Cecil sa...

Skömt att du är framme! Hälsa alla! Kramar från Svärtinge