söndag, juli 04, 2021

Den fyrahundrasextionionde dagen: Slutet?

Välkommen till IsoleringBloggen

Dag fyrahundrasextionio i isolering. I morgon är det två veckor sedan jag fick min andra dos vaccin mot covid-19 och då bryter jag formellt min isolering. 67 veckor, jag önskar inte detta för någon. Förhoppningsvis behöver jag inte isolera mig igen men det hänger på att folk vaccinerar sig, så gör det!

Vad har jag då haft för mig denna sista isoleringsdag? Du kommer inte tro det men jag har varit på odlingslotten med Suzan och A. Dår upptäckte vi att en vallmo, om än väldigt ömklig, har slagit ut i rabatten vid växthuset. Det har lagats hål i stängslet mot järnvägen, så nu ska det väl inte komma in något mer rådjur som äter vår mangold. Gräset har klippts, röda vinbär har plockats, mördarsniglar har dödats och hängrännor har kommit på plats.

På vägen hem gjorde vi ett planerat stopp vid folkparken för att äts lite glass, jag valde päron och kladdkaka, en bra kombination.

Väl hemkommen blev det en sval dusch och sedan några timmar i köket. Flaskor och burkar har steriliserats i ugnen. Jo då, det var jätteskönt att stå i köket med både ugn och plattor på denna varma dag. Men nu har jag fyra burkar kryddig vinbärssylt och tre flaskor rödvinbärssaft med lite vaniljsmak. Egentligen hade jag velat reducera saften lite mer men jag vågade inte riktigt, jag vet inte hur mycket man kan koka ner den innan saften blir till gelé. 

7 kommentarer:

Versch sa...

Grattis till att äntligen få lämna isoleringen! ❤️

mossfolk sa...

Ja, Grattis! Du får ha utspring med partyhatt och tuta ;)
Men uppdateringarna fortsätter lika frekvent ändå hoppas jag.
Det är helt makalöst vad ni är effektiva med den där kolonilotten!

Vonkis sa...

Versch
Tackar :-)

mossfolk
Tack :-)
Nu under sommaren kommer nog de dagliga inläggen att fortsätta men jag vet inte om jag orkar med när terminen drar igång igen i augusti.

Jägarns att jag inte tänkte på att ha en hatt och tuta hemma, det hade varit något det :-)

Elisabeth sa...

Det måste vara oerhört skönt att kunna lämna isoleringen!

Vonkis sa...

Elisabeth
Det är det sannerligen. Väldigt skönt och en oerhörd lättnad.

Anni sa...

En STOR dag! Hurra!!!

Vonkis sa...

Anni
:-)