tisdag, mars 29, 2016

Den ömma modern

Välkommen till MammaBloggen

När det bara var några dagar kvar till att päronen skulle komma ner frågade Den ömma modern ifall det var något jag ville att hon skulle sy så hon behövde ta med sig symaskinen (den jag har är trasig). Nej var svaret hon fick, den här gången skulle hon inte behöva sy något.

Så var vi på stan i söndags och gick in i en tygaffär, Den ömma modern var på jakt efter kuddtyg. Gissa vad jag hittade då?

Jo, det här fantastiskt fina tyget, som gjort för att bli till gardiner i mitt vardagsrum. Att tyget ligger på golvet beror på att det ska mönsterpassas (hade jag ingen aning om att en gjorde med tyger) och det ska dras trådar så att mönsterpassningen blir rak. Hon kan så mycket Den ömma modern.


Så här fint blev det. Hon har inte bara sytt gardiner. Dessutom har hon, för första gången, sytt hällor att hänga upp gardinerna i. Själv tycker jag det är komplicerat att sy en raksöm... Visst frågade hon några gånger om jag trodde hon skulle göra på det ena eller det andra sättet men det var nog mest för att vara snäll, jag hade verkligen ingen aning vad hon pratade om.

På tal om hur bra Den ömma modern är, stolen till höger i bild klädde hon om förra jul- och nyårshelgen. Stolen är efter morfar. Han brukade sitta på den vid dörren i stugan så den behövde fräschas upp lite.

Och så har Den ömma modern satt upp min nya hallampa. Observera säkringarna uppe på proppskåpet och den nya armaturen.

På det stora hela är det helt klart så att jag har världens bästa mamma. Det är inte mycket hon inte kan och skulle det vara något hon skulle behöva göra som hon inte gjort tidigare, då ser hon till att ta reda på hur det ska göras. Då har jag inte ens nämnt hennes matlagning eller tryggheten i att veta att hon alltid alltid finns där när det behövs. Jag älskar dig mamma!


#Blogg100
23/100

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar oxå vår mamma!

Vonkis sa...

Anonym
<3

Anonym sa...

Jag älskar er också. Ni är alla tre, och I det allra bästa som man någonsin kan önska sig. Tack och lov att jag träffade gubben för snart 45 år sedan (till sommaren), så jag fick er 😘💕
// Den ömma modern

Anni sa...

Så skönt det är när någon kommer och fixar, ömma mödrar eller fastighetsskötare eller vem som helst.