söndag, mars 26, 2017

Earth hour 2017

Välkommen till MiljöBloggen

Det var Earth hour igår, något jag nästan missade. Tycker det har varit ovanligt tyst om aktionen i år. Under gårdagen var det de sedvanliga bilderna på kända byggnader som släcktes ner runt om i världen men dagarna innan har det varit rätt tyst.

I vilket fall deltog jag, i vanlig ordning, med att släcka ner här hemma. Tände lite ljus, lyssnade på musik och funderade över årets tema, Fem B – bilen, biffen, bostaden, börsen och butiken.

Kom fram till att det jag framförallt kan göra för att bli mer klimatsmart är att slänga mindre mat. Jag måste helt enkelt planera mitt matlagande bättre för ibland slängs det pinsamt mycket mat som blivit dåligt i kylskåpet här hemma. Någon bil äger jag inte, lamporna i lägenheten är släckt i rum jag inte är i och kläder och andra saker köps inte särskilt ofta.

Hade tänkt ta en bild på lägenheterna på andra sidan under nedsläckningen men glömde fota när jag satt där i mörkret. Typiskt.


#Blogg100
26/100
Antal giraffkalvar födda - 0

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anni sa...

Visst var det tyst!? Jag upptäckte det två minuter innan tack vare ett inlägg på facebook. Såg inte att någon runt omkring släckte ner.

Vi har avfallskvarn i köket numera, det är lite skönt att veta att det som slängs blir biogas. Ibland haltar den där statistiken om hur mycket mat svenskar slänger eftersom kaffe/te och potatisskal mm inräknas. men man kan inte annat än se till sig själv. Frysa in matrester så de inte ligger och blir gamla, t ex. Jag blir alltid så arg på mig själv när jag ser att något som handlats inte blir använt. Ibland går tiden i kylskåpet för fort :-P