fredag, mars 10, 2017

Från det ena till det andra

Välkommen till VariationsBloggen

Det är märkligt hur det kan vända från ena dagen till den andra. Igår var otroligt jobbig, en riktig skitdag helt enkelt. Idag har det varit mycket bättre.

Vi har haft den första träffen i kursen Motverka rasism och främlingsfientlighet i förskolan och skolan och det har varit riktigt givande. Bara att vara på campusområdet igen var roligt. När vi gick ut genom dörrarna för att äta lunch fick jag en sådan stark känsla av déjà vu, det var nästan så det kändes som när jag var student igen.

Under dagen har vi arbetat i grupper med personal från olika kommuner, stadier samt med olika yrken. Vi har diskuterat olika händelser vi varit med om i skolan. Det har varit riktigt givande att få stöta och blöta sånt här med kollegor, vi får aldrig riktigt tid till det i vanliga fall.

En lustig grej var att vi hade en ABF-man i vår grupp. Ni vet, en man som ställer en fråga som han sedan själv svara på i en lååång utläggning. En sån man. Skrattretande och aningens irriterande men vi överlevde allihop och han har inte förtagit det positiva med dagen.


#Blogg100
10/100
Antal giraffkalvar födda - 0

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Variation förnöjer :-)
Kram Storasyster

Anonym sa...

Härligt!
Bäst att veckan avslutades med en positiv dag.
/Marianne.

Bloggblad sa...

Mansplaining? Eller som jag kallar dem: män som sätter punkt. De vet bäst, och när de har talat finns inget att tillägga (för han lyssnar ändå inte på svaret).

Vonkis sa...

Bloggblad
Nej, inte mainsplaining men han sysslade med sånt också. När han ställde en fråga svarade han på den själv på en gång och som du skriver, satte punkt för vidare diskussion.