torsdag, juli 01, 2010

Skämmes!

Välkommen till SkämsBloggen

Tycker det är så tråkigt och onödigt med den kampanj som har förts mot Mona Sahlin. Bland annat har mail och flyers, som ser ut exakt som det material som (S) skickar ut och som har Mona Sahlins signatur, med ekonomiska "råd" har skickat runt. Råden har varit av typen Om du har svårt att få ekonomin att gå ihop, betala inte dagisavgiften, det gjorde inte jag eller Har du svårt att betala, betala med någon annans kort, så gjorde jag.

Är det inte olagligt att förfalska någon annans signatur? Och är det inte olagligt att att medvetet sprida information med syfte att misskreditera någon? När det har gått så långt att man ägnar sig åt olagligheter i det politiska arbetet, då har det helt klart gått för långt.

Jag tror verkligen inte att den här kampanjen är sanktionerad från någon partiledning, troligtvis är det väl en eller flera personer som har gjort det här på eget initiativ. Jag hoppas att de har så pass mycket råg i ryggen att de träder fram och står för vad de har satt i gång.

Läs mer
Aftonbladet Expressen Dagen SVT DN SvD


FRA:are – download torrent Piracy Jihad Jane
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

11 kommentarer:

Anonym sa...

Pallar hon inte konsekvenserna skulle hon hållit sig i skinnet.

Thomas Hewitt sa...

Ja, det är ju förkastligt att beskriva i sak vad Sahlin faktiskt har sysslat med.

Olagligt att misskreditera någon? Med tanke på den skit som kommunistgruppen "Sverigedemokraterna i riksdagen - nej tack" sprider omkring sig, kan vi ju snacka förtal och misskreditering utan dess like. Men det kanske är tillåtet att misskreditera och förtala, så länge det gagnar dig och övriga kommunister.

Vonkis sa...

Anonym
Så du tycker alltså att politik ska handla om personangrepp och inte om sakfrågor?

Thomas Hewitt
Det som tas upp i materialet är saker som hände för nästan femton år sedan och som Mona S aldrig blivit dömd för.

personligen tycker jag det är värre att förfalska någons namnteckning än att köpa småsaker på ett arbetskort och sedan betala tillbaka hela summan.

Vilket förtal har "Sverigedemokraterna i riksdagen - nej tack" gjort sig skyldig till?

Och du, kan du informera ryssen som brukar hänga här i esc-tider att jag tydligen är kommunist, hon eller han brukar anklaga mig för att vara rysshatare.

Anonym sa...

Hej Vonkis,

Håller med dig om att förtal är dåligt, och sånt ska inte politiska partier syssla med.

Med det sagt: De fel Mona Sahlin gjorde för 15 år sen är för mig helt avgörande för hennes trovärdighet. Sossarna försöker idag tona ner det hela som att det var en Toblerone och inget farligt. Det var felaktigt privat användande av våra pengar - stora pengar, det var ju tiotusentals kronor vilket var stora pengar på den tiden. Dessutom räkningar hos kronofogden, parkeringsböter, körande runt i icke besiktigad bil. Helt enkelt någon som är för slarvig för att jag ska kunna lita på att hon kan leda vårt land. Inget man heller kan bortse från med en axelryckning, vilket du försöker dig på.

Anonym sa...

Klart man skickar vidare det brevet, för det är sant och det är GRAVT allvarligt att denna person med denna bakgrund aspirerar på statsministerposten.

Hon får stå sitt kast.

Vonkis sa...

Anonym 10:23
Vad är skillnaden på en ledare som utser ministrar som anlitar svart städhjälp, som skatteplanerar och som inte betalar tv-licens på 16 år?

Om vi ska ha politiker som aldrig har begått några fel har vi snart bara beslutsfattare som kommer direkt från ungdomsförbunden, som sedan de kunnat gå har haft siktet inställt på att göra politisk karriär, beslutsfattare som inte jobbat som lärare, jurister, undersköterskor, journalister, författare, företagsledare o.s.v, utan renodlade politiska broilers. Är det bättre?

Anonym 10:25
Om man anser att det är viktigt att sprida den informationen så gör ett mail men visa tydligt vem som är avsändaren, sno inte grafisk formgivning, loggor och förfalska framförallt inte andra personers namnteckningar.

Anonym sa...

Allt som står i utskicket är ju sant. Men det skapades på forumet "Flashback" för 1 år sedan. Inte av någon moderat politiker.
https://www.flashback.org/p18206972#p18206972

Vonkis sa...

Anonym 11:04
Jag har aldrig trott att Moderaterna, eller något annat parti, stått bakom den här kampanjen. Ang. att sprida "sann information", kolla min kommentar till anonym 10:25.

Anonym sa...

Mona Sahlin gör aldrig fel???

Mona Sahlin = fifflare.
Sandt / inte sandt?

Vi känner sannheten. Tyvärr !!!

Hälsningar
Dansker

Vonkis sa...

Anonym 2.10
När har jag sagt att Mona Sahlin aldrig gör fel?

100anledningar sa...

Menar du att det inte hade blivit någon bloggstorm i röda kretsar om det inte fanns en namnteckning på bilden? Den går rimligen under det skydd som politisk satir medger, och siffrorna på bilden utgör snarast information som bör förmedlas till väljarna. Sedan kan var och en ta ställning till om Sahlins otaliga förseelser är värre än att anlita en minister som inte betalar TV-licensen.