söndag, juli 04, 2010

Där ser man

Välkommen till RöstBloggen

Har två valtester nu på morgonen.
I DN:s partitest ligger jag närmast Miljöpartiet och Vänsterpartiet, de fick 75% vardera. Socialdemokraterna blev trea med 53%. Sist hamnade Moderaterna och Centern med 19 % vardera.

Lite intressantare blev det i den (ö)kända valkompassen, den som fick så många att vara Sverigedemokrater ni vet. Resultatet där såg ut som följer.

V 80,7%
Fi 67,8 %
Mp 55,7%
S 50,7
SD 22,8% (!)
C 16,4%
Kd 10.7 %
Pp 8,5%
M 8,5%
Fp 7,8%

Jag anser att invandring berikar Sverige men SD får ändå 223,8% hos mig. Stranché. Intressant också att Feministiskt initiativ blev andra parti. Helt ärligt trodde jag att Miljöpartiet skulle bli störst men så blev det alltså inte.

Testerna hittar du här
SvD:s Valkompass DN:s partitest

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

8 kommentarer:

Mikey sa...

jag tkr också invandring berikar sverige. För den skull vill jag inte ha en orimligt stor och ej hanterbar massinvandring.

Jag röstar på SD

förövrigt är 22,3% väldigt lågt skulle jag tro trots dina jättelåga resultat, mitt lägsta resultat var 25% på sossarna.

Illwill sa...

Klart intressant när man träffar på människor som är ens kompletta motpol.

Du gillar kommunism (mp/v), religion, tror på astrologi och att "invandring berikar Sverige"...jag tror på kunskap, logik, vetenskap och verkligheten.

Kan dock meddela att S fick sämre % i testet än kommunistpartierna för mig, dock låg de alla runt 20%. SD på 55%, tätt följt av KD (väldigt intressant, testet är uppenbarligen inte perfekt då det är lika troligt att jag röstar på ett religiöst parti som att jag spöar upp en brud och/eller tvingar dem ha på sig burka).

Jag är dock inte övertygad om att allmän rösträtt är en bra idé då de flesta människor varken har kunskap eller intelligens nog att fatta korrekta beslut för sig själva eller andra.

VSB av din blogg, heh.

Vonkis sa...

Mickey
Sedan när kan man prata om att vi har massinvandring i Sverige?
22.8% för SD är rätt högt då jag inte heller har samma åsikt som dem då det gäller turordningsreglerna, barnomsorg, utlandsstyrkor, kärnkraften och en hel del annat.

Illwill
Det är så intressant att det finns de som tror att de ”vet” hur jag tycker och tänker om allt möjligt när de läst enstaka inlägg här i bloggen. Vissa dagar är jag rysshatare, andra är jag ryssälskare. Enligt dig är jag tydligen kommunist och tror på astrologi. Du skriver inte ens att jag verkar vara de utan slår fast att så är det. Men, vad annat kan man vänta av någon som anser att nackdelen med allmän rösträtt bevisas av min blogg?

Andreas sa...

Konstigt att Illwill kopplar ihop mp och kommunism. Det går rakt emot all
logik, kunskap, vetenskap och verklighet inom området. I och med det är jag inte säker på att Illwill ska vara en av de som bör rösta. Men du kanske har ett väl utvecklat system över hur själva utsållningen skulle gå till? Jag funderar också över hur du menar att Vonkis "invandring berikar" kan gå emot logik, kunskap, vetenskap och verklighet.

Mickey:
När uppnådde vi en massinvandring? På vilket sätt finns det utrymme i tron på att invandring berikar och en röst på SD? SD vill anpassa alla personer inom Svea Rikes gränser till en fördefinierad mall. Ett märkligt sätt att ta tillvara på det mänskligt unika som gör att invandring (och för den delen all mellanmänsklighet) berikar oss.

Antagligen har jag ytterligare en gång utmålat mig som kommunist i den här bloggen. Antagligen får det bli upp till Illwill att avgöra detta och i så fall begränsa mitt valdeltagande då det antagligen inte kassar hans agenda...

Vonkis sa...

Andreas
Hear hear!

Mikey sa...

utrymme finns i och med att SD inte, på sikt iallafall när nuvarande debakel är upprett, förespråkar ett totalstopp för invandringen. Och inte heller vill de slänga ut de som redan är här.

Vad de vill är att få ner invandringens omfattning till en hanterbar nivå, de vill gå ner till EU-snitts nivå, vilket skulle innebära ngt 10 000 tal invandrare per år, jämför med det nuvarande 100 000 invandrare/år.

Massinvandring måste det rimligen definieras som när den årliga invandringen motsvarar hela 1% av den nu befintliga populationen.
På ett decennium blir det 10%...

Till 2039 beräknas de etnsika svenskarna md dagens takt vara i minoritet... vad är det om inte en massinvandring?

Sveriges politik är extrem, frågan är hur länge Eu kommer tillåta oss att föra en så vansinnigt ansvarslös politik. Jag vet att Alliansen försöker ta omvägen vi EU för att utverka en gemensam asyl och migrationshantering inom EU. Det är bara en tidsfråga tills det här vansinnet vi har nu stoppas, antingen genom EUs försorg, eller genom SDs försorg.


http://www.youtube.com/watch?v=RqxMOHx6MOU I europa är det sverige som är extremisterna, vad än vår dagspress vill inbilla oss att Sd är.

Linus sa...

22% är inte mycket... men det beror på testet, jag tror nog det är hyfsat korrekt när det gäller vad man står närmast men resultaten i procent ska man inte bry sig om... jag fick tex 45% SD, och då tycker jag precis som dig att invandring berikar sverige och att ingen ska kunna säga till nån annan var dom ska bo.

dessutom måste jag reagera på det sätt som folk använder kommunism som ett fult ord. det är en idiologi som alla andra som fått dålig marknadsföring via sovjet och kina tex... egentligen lika konstigt som att nån skulle kalla nån liberal med målsättningen att nån ska ta illa upp.

förövrigt är jag inte kommunist,(kommer rösta på folkpartiet i höst) jag tror bara på att man ska respektera folks åsikter hur dumma dom än kan låta

Anonym sa...

Inte alls så stranché.

SD tycker till om helt vanliga politiska saker i testets andra fraagor. ;-)

Vi ligger ganska lika, du och jag.

Fler intressanta valkompasser:
http://aktivdemokrati.wordpress.com/2010/08/29/lankar-till-valkompasser-och-partier-samt-betygsattning/

MVH
MrPerfect72
Medlem av http://aktivdemokrati.se