tisdag, juli 13, 2010

Är det verkligen rätt väg att gå?

Välkommen till HundBloggen

Förra veckan beslutade Danmarks regering att hundraser, hopklumpade i begreppet kamphundar ska förbjudas. Den här veckan hackar Mats Odell på och vill förbjuda kamphundar i Sverige.

Om jag inte missminner mig har Tyskland och Nederländerna haft ett sådant förbud men tagit bort det då det inte hade någon verkan, de som ville ha s.k. kamphundar som ”skydd” och träna upp till för att attackera och bita fixade sina hundar ändå.

Som jag skrivit förut anser jag att ett förbud mot kamphundar är lika dumt som att behandla sjukdomssymptom istället för att åtgärda det som är fel.

Satsa på hundägarutbildningar, kanske vore det en idé att införa någon slags hundlicens? Att man innan man får köpa en hund måste man genomgå en utbildning. Och varför inte strama upp så att man inte får blanda hundraser hur som helst efters om just blandningar verkar öka risken för aggressivt beteende hos hunden?

Enligt Svenska Kennelklubben (SKK) är inte ett förbud rätt väg att gå och det känns som att de borde veta vad de pratar om…

Och innan ni börjar säga att jag inte kan något om hundar, jag har vuxit upp med jakthundar hemma, har bekanta som har haft s.k. kamphundar. När jag var liten hade en släkting till en av våra grannar en labrador som var aggressiv och till och med bet min lillasyster i handleden en gång, oprovocerat. Labrador är det ingen som vill förbjuda.

Läs mer
GP Hundsport Dagen SvD DN SVT Expressen Expressen Aftonbladet Aftonbladet ÖA

http://www.hundsport.se/nyheter_akt_aktiviteter.html

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Li Berglund sa...

Jag tycker inte att det är rasen som ska förbjudas, allt hänger på hur ägaren är och hur de uppfostrar hunden.
Oftast har de som äger dessa raser ingen kunskap om vad det är för hund de egentligen har skaffat. Varför drabba rasen?
Även jag tycker att det borde införas någon sorts "licenc"/"utbildning" för att skaffa hund. Spelar heller ingen roll vilken ras det gäller. Alla raser kan bli aggresiva om man behandlar dem fel.