söndag, april 05, 2020

Den fjortonde dagen: Födelsedag, vila och blomhopp

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag nummer fjorton i isolering. Vi är mitt inne i familjens födelsedagshögsäsong. Den ömma modern fyller år idag och på tisdag är det systerdotterns tur. Min plan i början av året var att överraska och åka upp för i år sammanfaller mitt påsklov med deras födelsedagar. Det sket sig rätt ordentligt kan man säga. Men men, det är inget att göra åt, nu är det som det är. Jag har grattat ändå om än på avstånd men så brukar det ju vara i vanliga fall.

Annars har det inte blivit så många knop idag. Tvättex har hämtat tvättmedelshinken som kom alldeles för tidigt och jag har pratat en del i telefonen.

För en dryg vecka sedan klippte jag ner mitt enda överlevande palettblad rätt ordentligt. Ska jag vara ärlig var jag skeptisk till att den skulle överleva men dra på trissor när jag tittade i krukan idag. Den lever ju och det kommer några små skott från stumparna jag lämnade kvar. Ni blire till att hålla tummarna att den verkligen överlever det här och att den blir stor och fin igen.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nog kan vi tala om högsäsong i födelsedagar just nu. Idag har har jag (nr3), mitt bonus barnbarnsbarn (nr4) fyllt år. På dagen, tre veckor sedan, äldsta barnet (nr1) och dagen efter yngsta barnet (nr2) och om två dagar fyller barnbarnet (nr5). Dessutom, mitt på hållet, så skulle min far fyllt 110 år!
Du kommer att få ett runt palettblad! Hur går det för skotten som du tog?
Flera av mina pelargoner har gett upp i vinte. Cypernpelargonerna verkar dock klara sig.
Hoppas du får ett bra Påsklov.
//Den ömma modern. ❤️❤️❤️

Vonkis sa...

Den ömma modern
Ja just, morfar skulle ha blivit så gammal nu. Och mormor över hundra hon med.

Sticklingarna mår hyfsat, de slokar lite men de verkar inte dö än i alla fall.

Anonym sa...

Jag har läst att man ska använda saxen mycket på sina palettblad för att få dem stora o fina! Håller tummarna för att din tar sig 😀👍🏻

Anni sa...

Då behöver du lägga upp en ny bild på palettbladet! Hur har det återhämtat sig? Jag har klippt friskt i mitt och sparat alla skott. Sätter dem i vatten först och sedan i jord när de fått rötter. Har hur många småplantor som helst nu! Plus att ursprungsplantan bara fortsätter att växa.

Vonkis sa...

Anonym
Det verkar stämma för det kommer mycket nytt på den nu.

Anni
Uppdatering kommer till helgen. Det är verkligen en tacksam blomsort. Jag satte sticklingarna direkt i jorden den här gången, de gånger jag satt dem i vatten ha de ruttnat för mig.