fredag, april 10, 2020

Den nittonde dagen: Långfredagshyfs, läsning och perfekt klyftpotatis

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag nummer nitton i isolering. Så här började den. Glad påsk, på långfredagen. Det vet vi ju att på sin höjd säger vi 0 idag. Inte ens systerdottern, som får konfirmandundervisning, reagerade. Ska det vara så här?

Isoleringsläsningen går vidare. Idag läste jag ut Kari Rosvalls Barnet från ingenstans som handlar om hur Kari försöker ta reda på sin historia och då får veta att hon var en del av Hitlers och Himmlers Projekt Lebensborn. Det är på många sätt en skrämmande läsning om nazisternas program för att avla fram ariska barn.

Nästa bok blir Harry Potter och Hemligheternas kammare för min del. Varannan Potter som det heter.

Fick till helt perfekt klyftpotatis till laxen idag. Jägarns att jag inte gjorde mer när jag ändå höll på. Ja ja, det kommer fler klyftpotatisar.

Så här på eftermiddagen har två melodislingor fastnat i mitt huvud och jag kan för mitt liv inte komma på vad det är för slingor. Den första spelar de på morgonpasset när David Druid ska läsa sina sjukt lokala lokala nyheter. Den andra är en lovsång eller en psalm och jag tror den börja med Den dagen då ville väl ingen gå ut, eller något liknande. Så frustrerande. Finns det någon app man kan nynna i och så hittar den rätt låt?


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anni sa...

Ja, det finns en app för musikigenkänning men om det räcker att nynna vet jag inte. Ska kolla med söner när de vaknat.
Tänk att jag av alla har reagerat på att hela mitt fb-flöde fylldes av Glad påsk redan på skärtorsdagen. Men det är väl så med oss som firar våren mer enligt gammal tradition än av kristen. Själv väntar jag i alla fall till påskafton med. Jag blir också störd när folk önskar Gott nytt år så snart julen är över. God fortsättning heter det då! :-)

D sa...

Läste din blogg o hamnade på Wikipedia. Först om lebensborn, sen tyskerungar, anni-frid lyngstad, prins ruzzo... osv. En timme senare läste jag klart din blogg. 😃

Vonkis sa...

Anni
Om det inte finns borde någon skapa den, jag skulle ladda ner appen på stört.

Eller hur! Hur man hälsar under helgerna borde tillhöra allmänbildningen.

D
Men så glad jag blir att mitt inlägg inspirerade till mer läsning :-)