fredag, april 03, 2020

Hemmajobbsförbud

Välkommen till CovidBloggen

Idag blev jag mer eller mindre tvingad att åka in till jobbet. Kan inte gå in på detaljer men min arbetsgivare godkänner inte intyget jag fått från min läkare. Över tre timmar tillbringade jag på en skola med över 400 elever och 70 personal. Behövde inte ha några lektioner, jobbade med det jag hade påbörjat hemma, borde alltså ha kunnat jobba hemma. Men nej. Intyget dög inte för hemmaarbete.

Nu har jag två veckors väntan att se fram mot. Två veckor att känna av kroppen och undra om jag fått några symtom.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag har ju alls ingen aning om vad det handlar om i ditt fall, men får över huvudtaget inte ihop ekvationen med skolan. Vi tränger ihop oss tjugofyra barn och minst en vuxen i rum för max tjugoen personer. Femtio barn trängs i parallella matköer och närapå hundra elever sitter samtidigt i matsalen. Att barn inte är superbra på att hålla sina baciller för sig själva är ju ingen hemlighet. Vi sitter många personer samtidigt i personalrummet och samlar alla lärare på gemensam apt.
Det är som ett skämt när man kliver ur bubblan skolan och slår på radion i bilen på vägen hem. Stannar man dessutom på Ica, står i kö med uppmärkta säkerhetsavstånd och betalar en kassör som sitter bakom plexiglas, då känns det helt absurt. Hur kan skolan skilja sig så totalt från resten av samhället?

Anonym sa...

Det gör ont i ett moders och fadershjärta! ❤️❤️❤️
Vi kan bara hoppas att i gen bar på smittan.
Vi älskar dig

//Den ömma modern och faderskapet

Vonkis sa...

mossfolk
Jag förstår varför de har skolorna och frita öppna MEN kommunerna måste släppa sin närmast anala fixering vid att budget måste hållas. Om inte verksamheten får kosta något när vi är i en pandemi, när ska den då få kosta? Köp in matvagnar så man kan äta i klassrummet. Öppna upp alla rum som finns så grupperna kan delas så mycket det bara går. Släpp krav på möten och kollegialt lärande. De möten som ändå måste hållas, ha dem i mindre grupper. VI ska alltid vara så himla lösningsfokuserade men lösningarna får inte kosta något. Budget före hälsa.

Den ömma modern och faderskapet
❤️

Petra sa...

Ja, men preciss mossfolk. Det var som ett dåligt skämt. Från och med igår skall barnen stå med avstånd mellan sig i bambakön (matkön), sedan sitter de tätt tillsamman och äter, finns inget utrymme för att sitta glesare i matsalen. Därefter går de ut på rast och rullar runt på varandra. Sitter tätt i klassrummet.

Jo sa...

Men vad fasen?! Så himla korkat och farligt av dem! Jag tycker att det låter helt galet! Hoppas att du åker på en supermild förkylning som du klarar av så du får vara hemma pga symptom! Alt hostar lite då och då så de skickar hem dig ändå! Håller tummarna för att du klarar dig från Coronaskräpet!!

Vonkis sa...

Petra
Genomtänkt var det.

Jo
Ja jag kan verkligen inte begripa logiken i det här. Om jag ska vara hemma sjukskriven, då ska jag ju vara sjuk, och då ska jag inte jobba. Vore det inte bättre om jag kunde bidra och underlätta för mina kollegor?

Anni sa...

<3