lördag, oktober 03, 2020

Den hundranittiofemte dagen: Tablettbyte och jobb

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundranittiofem i isolering. Den kalktablett jag ätit tog slut hos tillverkaren så jag har fått en ny. Jag avskyr när tabletter byts ut eller när doser ändras. Hatar det. Jag kan rutinen, en kalktablett som sväljs hel, tas på kvällen. Har koll på hur den fungerar med de andra medicinerna. Nu ska jag plötsligt tugga eller suga på en ny sorts tablett, två gånger om dagen. Och självklart har jag lusläst bipacksedeln så första tabletten kommer jag inte ta förrän tidigast imorgon bitti. Hur fasen ska jag märka om tungan eller halsen sväller när jag sover? 

Fy och blä. Vill bara ha tillbaka dem förra tabletten.

Men men, jag har inte bara haft ångest över att behöva äta en ny tablett idag. Jag har varit en sväng på jobbet och bråkat med skrivaren. Vad är väl en dag på jobbet utan skrivarbråk? Passade på att röja lite på mitt skrivbord när jag ändå var där. Slängde några prov från förra året och tog hem några böcker.

Idag har jag dessutom njutit av en cola som Suzan köpte åt mig. Har varit sugen på en i flera dagar. Har njutit hela dagen men nu är den slut.

Inga kommentarer: