tisdag, oktober 27, 2020

Den tvåhundranittonde dagen: Morgonstund och ny mat

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundranitton i isolering. Jägarns vad tidig jag klev upp idag. Kl. 04:00 ringde larmet på mobilen. Men käre nån Vonkis tänker du kanske nu och undrar vad i all världens tid (pun intenden) som var orsaken till detta. 

Tackar som frågar. Jo du se, pm:et till kursen om romerna skulle skickas in senast 09:00 och jag behövde fem timmar för att hinna klart. Klart hann jag men formalian hade behövts se över, fy fasen.

På torsdag är det dags för seminarium och självklart är det jag som ska börja med mitt pm. Ha ha, ja käre värld. 

Det blev till att sova någon timme efteråt men med tanke på att jag vill kunna få någon sömn natten som kommer blev det till att ställa larmet på klockan igen.

Annars då?

Jag försöker att inte äta så mycket kött och dra ner på matkostnaden så idag testade jag ett recept på rödbetsbiffar från Portionen under tian. De blev faktiskt rätt goda även om jag tycker att smaken var lite söt men det går ju att fixa till med kryddning eller tillbehör. Min första tanke var att det nog vore gott med lite sommargurka till men så kom jag på att det är rätt dyrt med gurka nu. Får komma på något annat tillbehör helt enkelt.

För övrigt vill jag bara skriva att Dawit Isak fyller 56 år och firar sin tjugonde födelsedag i fångenskap.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rivna morötter eller finriven vitkål medaljs, socker äppelcidervinäger, eller en treveckors- eller pizzasallad kan kanske fungera.
//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Tror det blir lite mycket rotfrukt med morötter och/eller vitkål till rödbetor.