tisdag, januari 04, 2011

Centern i profileringstagen

Välkommen till CenterBloggen

Det har inte gått så bra för Centerpatiet i opinionsmätningarna efter valet. I den senaste mätningen från Sifo låg partiet farligt nära 4 procent.

Och partiet verkar ha fått skrämselhicka av alla mätningar, hur ska man annars tolka alla utspel om tjockisskatt, hyenaklädsel för bidragsfuskare och elevbetyg på lärare?

De två första förslagen var i och för sig inget som kom från partiet. Det gör däremot förslaget att elever ska få ge betyg på lärare. Att det skulle leda till att duktiga lärare får högre lön vågar jag säga är skitsnack. Populära lärare skulle absolut få högre lön, men att vara duktig på sitt jobb är inte alltid detsamma som att vara populär.


Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen SvD SvD SVT SVT SVT DN Uppsala Nya Tidning

Aftonbladet SvD DN GP

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det kanske skulle vara läge för en "tjockskalle" skatt, då skulle centerpartisten få vara med och betala mycket i skatt.

Elisabet sa...

Håller för första gången med Skolminister Jan Björklund:

– Ingenstans i arbetslivet sätter medarbetarna chefens lön. Varför denna modell ska tillämpas i skolan, där eleverna inte ens är myndiga, är svårt att förstå, skriver Jan Björklund.

Nää, varför skall elever betygsätta sina lärare? Då är det nog inte kompetens som värdesätts utan helt andra saker.

Bildtroll sa...

Först vill jag protestera mot att du friskriver Centerpartiet för herr Hannas uttalanden, jag menar att är man kommunalråd, kommunens "starke man",måste allt som kommer från den "käften" betraktas som partiets mening. Om det inte är så, borde han avsättas.

Hur är det möjligt att dagens människor redan har glömt Hitler-tyskland jakt på avvikande människor,alla som inte passade in i det gällande idealet, vad gällde både fysiska och intellektuella brister, skulle attackeras med olika sanktioner och i slutändan utraderas.
Herr Hanna påstår att "feta" belastar systemen mer än andra? vilka andra? fysiskt och psykiskt handikappade? kroniskt sjuka? pensionärer? rökare? drinkare? o.s.v. eller står dom på tur att få utstå herr Hannas uppenbarligen reaktionära synpunkter?
Att reaktionerna inte har blivit starkare mot herr Hannas "skitprat" skrämmer mig.

Erik, Sthlm sa...

Elever kan kanske inte alltid bedöma en lärares ämneskunskapsnivå, men lärarens förmåga att engagera eleverna och förklara saker på ett begripligt sätt vet de nog mer om än vad rektorn och lärarkollegorna gör. Denna kunskap bör tillvaratas på något sätt. Detta kan skilja mycket mellan lärare och någon som är konsekvent dålig på detta år efter år borde inte vara lärare, inte om man månar om i skola i världsklass.

Om man ska jämföra med chef-medarbetare (konsult-klienter är en annan lika rimlig analogi) så finns det också dåliga chefer och en utvärdering från medarbetarna vore nog ofta nyttig och i verksamhetens intresse.

Vonkis sa...

Anonym
:-)

Elisabet
Nej precis, är väldigt säker på att eleverna skulle betygsätta annat. Och det kan ju bli väldigt konstigt om lärarna ska hamna i beroendeställning mot eleverna, risken finns att det kan bli lite "ge mig bra betyg så ger jag dig bra betyg"...

Bildtroll
Vi får nog se hur länge han sitter kvar. Kanske kan han skylla på solsting där i Thailand. Tyvärr har vi människor en förmåga att glömma sånt som varit obekvämt. Det jag inte sett har aldrig hänt.

Erik, Sthlm
Grejen är den att i lärarutbildningen ingår bland mycket annat kurser om bedömning. Vi får alltså lära oss vad och hur vi ska bedöma arbeten och prestationer, när tjänster på högstadiet ska tillsättas är det meriterande att vara van med att sätta betyg. Det blir konstigt om lärare ska utbildas för att sätta betyg men samtidigt ska omyndiga elever, som inte utbildats i bedömning, betygsätta lärarna. Eller ska det vara ytterligare en sak att pressa in bland allt annat som lärare ska lära eleverna?