lördag, januari 15, 2011

Håller tummarna för Tunisien

Välkommen till TunisienBloggen

Två gånger har jag varit i Tunisien, ett fantastiskt vackert land och jag skulle mer än gärna åka dit igen.

Första gången jag var där gick det omkring en man på hotellområdet och sålde resor till oss turister, det var kamelfärder och halvdagsturer på ett piratskepp. Marianne och jag började att prata lite med mannen och han berättade att han var utbildad jurist men att han inte kunde få något jobb då han inte godkändes av regeringen. Vad säger man om sånt? Det som förvånade Marianne och mig var att vi faktiskt inte visste att Tunisien var en diktatur innan vi reste dit. Med tanke på hur nära landet faktiskt ligger oss rent geografiskt borde det ha stått någon gång om det i tidningarna men icke. Det är tio år sedan vi var där och egentligen är det först nu, när tunisierna gör revolt mot regimen som media uppmärksammar hur situationen är.

Nu när Ben Ali har lämnat landet hoppas jag att utvecklingen mot demokrati fortsätter och att läget lugnar ner sig så att den så viktiga turistnäringen kommer igång igen.

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT SVT DN DN DN SvD SvD

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Marianne sa...

Jag pratade med Amal på Facebook (Jeds syster). Hon berättade att kriminella klär ut sig till poliser och tvärt om, för att skrämma folk, skapa oordning. Det är tydligen så över hela landet. Jag hoppas verkligen att de får stabilitet snart.

Anonym sa...

"kriminella klär ut sig till poliser och tvärt om"

Klär poliser ut sig till kriminella?