lördag, januari 29, 2011

Kom på något eget

Välkommen till VinterBloggen

En av de absolut bästa sakerna med helgerna under vinterhalvåret är helt klart Vinterstudion. Det är en härlig blandning av tävlingar, förhandssnack, intressanta reportage och mycket annat. De har ju kört några år nu SVT och visst har TV4 slängt lystna blickar efter programmet och verkade först vilja sno hela konceptet rakt av. Det gick inte så nu har man tydligen börjat genomföra Plan B istället. De köper upp rättigheterna till de mest populära idrotterna i Vinsterstudion. Igår fick vi veta att skidskyttet ryker till nästa säsong, Idag kom nyheten att VM i längdskidor kommer att gå i TV4.

Börjar det inte bli dags för TV4 att komma på egna koncept? Och varför kan de inte marknadsföra andra idrotter? SVT blev rätt hånat när de började med sina sändningar från världskuppen i skidskytte. Det skrevs att det var ett misstag att satsa på idrotten eftersom intresset skulle dö ut när Magdalena Forsberg lade av och att det var ett skämt att Christer Ulfbåge gömdes undan i SVT24 med någon löjlig skidskyttekuf.

Hur det gick med det där vet vi ju nu,

Skidskytte är en av de populäraste TV-sporterna och just Ulfbåge och Kalle ”stav till stav” Grenemark (kufen ni vet) som småtjafsar med varandra och utbrister saker som ”Nu får hon en liten meter” ger en extra guldkant på sändningarna.

Det var en långsiktig satsning som gick hem. Mer än väl.

Kan TV4 ägna sig åt sånt tror ni? Nej då. Istället låter de andra göra jobbet, för tänka ut något eget, det går ju inte.

Det är inte bara en gång som den där kanalen har brutit mitt i avgörande sekvenser för att ta reklam. Fingertoppskänsla, vad är det?

*mutter mutter mutter*

Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Blogg Vinterstudion

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Wikileak Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Muttrar instämmande.

Joakim sa...

Alla borde bojkotta TV4:s katastrofsändningar. Ni såg väl när de försökte sig på att sända från Kuusamo? Bra tävlingar som blev i princip omöjliga att se tack vare ca. 600 000 reklamavbrott. Gick inte att få något sammanhang i loppet.

Eurosport sänder ju lyckligtvis samma tävlingar som TV4 nu har köpt upp. Så se det via Eurosport, eller via Eurosport Player om Eurosport saknas. Kostar 49 kr i månaden, värt varenda öre.

josephzohn sa...

Helt överens med alla .. tragiskt att Kalle-Anka-kanalen ska ta över, blir ju bara trams och reklamavbrott och så den djupt tragiske Peter Jidhe!
Det får bli bojkott och Radiosporten!