måndag, april 25, 2016

Det kan gå otäckt fort

Välkommen till BrandBloggen

Det brann i grannhuset igår.

Vid lunchtid igår blev det ett himla liv på gatan. Hörde hur en massa utryckningsfordon kom körandes och stannade utanför. Jag gick ut på balkongen och såg flera brandbilar, ambulanser och polisbilar, Dessutom började jag känna en brandlukt och såg hur det snudd på vällde fram rök över taket på huset.

Kan lugnt säga att jag blev aningens nervös.

Såg att de inte gick in i vårt trapphus men undrade så klart vart det var det brann. Efter en stund gick jag in i köket och såg då att det brann på en balkong i huset på andra sidan innergården. Balkongen det brunnit på var helt förstörd och det var även balkongen ovanför den.

En person blev förd till sjukhus men tack och lov verkar det ha gått bra. Vad som orsakade branden vet vi inte än men vad det än var är det sanslöst hur fort det går när det väl börjar brinna. Jag menar, jag hade inte känt någon röklukt innan jag gick ut på balkongen och då delar jag ändå innergård med huset det brann i.

Jo, visst tog jag några bilder där från tryggheten i mitt kök men det känns som ett intrång att lägga upp dem här i bloggen när det inte var hos mig förödelsen blev.

#Blogg100
50/100

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så resonerade de inte på Östnytt igår, så jag har redan sett eländet. Brand är så himla läskigt att jag inte ens vill tänka tanken. Har i alla fall tre brandvarnare i huset, dock ingen brandsläckare...borde nog skaffa både det och brandfilt så mycket ljus som jag tänder...(fast med noggrant utvalda obrännbara stakar.)

Vonkis sa...

Bloggblad
Tidningen hade flera läsarbilder på branden inom en timme. Tycker det är oförskämt att göra så. Någons hem har blivit förstört och vi ska gotta oss i bilderna. Jag tog bilder för att skicka till päronen så de kunde se var det hade brunnit i förhållande till var jag bor.

Klimakteriehäxan sa...

Otäckt. Brandrisk är ett skäl till att jag är rejält åskrädd.