tisdag, april 19, 2016

Röd och lurvig

Välkommen till BlomBloggen

När jag kom hem från jobbet idag hade kaktusen slagit ut!

En väldigt lurvig och vackert vinröd blomma blev det av den där gröna ballongen som jag skrev om igår. Idag har den öppnat sig och kronbladen har vikt sig bakåt.

Den är ju vacker må jag säga med allt sitt hår. Flera namn har den också, asblomma (gissa varför) och ordensstjärna är några av dem. Det där med asblomma lät ju lite läskigt men tack och lov luktar den inte så starkt att det känns i rummet. Om så varit fallet hade jag nog fått klippa bort blomman och det hade ju varit tråkigt.

Jag kan förstå att en tänker att blomman ska vara köttätare, den ser ut att vilja mumsa på i alla fall små blomflugor.


#Blogg100
44/100

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att den är fin eller förfärlig, men sannerligen unik i alla fall... Kul att den blommar -kaktusen.

Vonkis sa...

mossfolk
Smaken är som röven, klöven ;-)
IRL är den väldigt fin men jag är inte så bra på att fota...

Bsang sa...

Det är en underbar blomma du har. Det är i gen kaktus, utan en Stapelia, kalla den ordens stjärna eller asblomma. Jag har denna suckulent på mitt fönsterbräde sedan många år tillbaka. Blommar en till två gånger per år, praktfullt stinkandes. I det vilda pollineras den av asätare, där av namnet assblomma, som dras till den stinkande lukten. Den växer vilt ner i Sydafrika - är en oleanderväxt. Sköt om den väl så får du många röda lurviga blommar att njuta av!