lördag, maj 16, 2020

Den femtiofemte dagen: Mer löss, blombehandling och antagning

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag femtiofem i isolering. Planen för den här dagen var att laga sjömansbiff efter att Melodikrysset var löst. Så blev det inte. Det visade sig nämligen att det fanns löss även i den andra blomlådan med penséer och i de två lådorna med övervintrad penningblad så det blev till att tömma hela rasket. Fyra fulla plastkassar fick jag gå med till soporna. Tack och lov verkar den nejlikan som övervintrat två gånger ha klarat sig men jag sprayade den med lite såpa- och t-rödsblandning för säkerhets skull.

Nu blir det till att hålla stenkoll på luktärtorna, malvan och lavendeln som jag planterade ut i måndags. Vill verkligen inte ha någon ohyra på dem. De andra blommorna jag köpte i söndags har fått stå inne sedan igår. Förhoppningsvis blir jag klar med saneringen imorgon så de får komma ut igen snart.

När jag ändå höll på med blomrelaterade aktiviteter passade jag på att ta hand om mina små novemberkaktusar. De behövde duschas av och få lite mer jord i sina krukor. En liten orkidé jag fick av en elev vid skolavslutningen för två år sedan har inte varit så pigg senaste tiden så jag bestämde mig för att testa att ge den en te-behandling som jag såg på youtube för ett tag sedan. Det är egentligen inget konstigt, rötterna får stå i lite svart te några dagar.

Beskeden från antagningen fortsätter att trilla in. Nu är det bara kurserna som går i höst jag väntar på och idag fick jag beskedet att jag är behörig till kursen Tro och totalitarism - kyrka i Nazi-Tyskland och Sovjetunionen. Som vanligt återstår nu att se om jag kommer in eller blir reserv igen. Till vårterminen ska jag verkligen se till att ansöka innan tiden gått ut.

Avslutar med det här meddelandet från Stina Wolter som är on point.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: