lördag, maj 09, 2020

Den fyrtioåttonde dagen: Förmiddagsfix, hemlängtan och eftermiddagsfix

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrtioåtta i isolreing. Plötsligt händer det. Innan klockan 13 hade jag löst Melodikrysset, tvättat, varit ute på en kort promenad och köpt lite blommor på torget. Köss arsle, det är mer saker än jag fått gjort på hela dagar senaste tiden.

Storahyster la upp den här bilden på Instagram och jag fick en sådan hemlängtan. Landskapet i Koholmen bjuder verkligen på många pärlor. Jag kan känna den där lite sura tallmodoften. Åh.

Vid 15 körde fixandet igång igen. Med Söndagsintervjun med Kikki Danielsson och sedan Radiosporten dokumentär, När Olga mötte Harold i öronen sådde jag faktiskt några tagetesfrön. Jag kom på att jag tog frön av både Linnétagetes och strawberry blonde i höstas. Det är sent att så, jag vet. Men bättre sent än ännu senare heter det ju. Det blev faktiskt två krukor med solrosfrön och en handfull med ringblommor också. Blir det något så blir det något.

Men jag var tydligen inte klar där heller för det har gjorts klyftpotatis (så klart), tzatziki, stekts köttskivor och gjorts en köttgryta. När Suzan kom och lämnade hennes bil som jag ska få låna för morgondagens begivenheter så följde jag dessutom med henne en bit när hon gick hem. Två promenader på samma dag!

Jag kunde inte låta bli att fotografera lite blommor när jag var ute. Jag gillar när tulpaner är lite överblommade.

Som en liten polkagris.

Titt ut.

Det blir intressant att se hur kroppen reagerar på det här imorgon. I värsta fall får jag väl ta några alvedon för till Lundbys ska jag, på min ära.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig dag!
Ibland händer det 😊 Håller tummen att du kommer till handelsträdgården i morrn.
Vi har fått ut trädgårdsmöblerna och skurat upp dom. Men inte ställt på plattorna. I morrn ska vi testa apparaten som ska rensa mellan plattorna. Monterade den i dag, men han inte ladda batteriet. När vi kom in o kollade nyheterna, säger dom att det ska bli snö...
//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Hoppas det gick bra med rensningen.