måndag, maj 25, 2020

Den sextiofjärde dagen: Normala människor, rabarber och pluggprat

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag sextiofyra i isolering. Efter fyra lediga dagar byttes tv-soffan till jobbsoffan (det är samma soffa). När jobbsoffan som genom ett mirakel återgick till att vara en tv-soffa blev den verkligen en tv-soffa. Jag började nämligen titta på tv-serien Normala människor på SVT Play och jägarns vad bra den är. Det blev fyra avsnitt i ett kör innan magen sa att den behövde mat. Om du inte har sett Normala människor tycker jag att du ska börja se den nu på en gång.

När jag ändå var i köket var det lika bra att ta hand om rabarberna jag fick i helgen. Först blev det en rabarberkladdkaka med vit choklad. Innan ni säger något, ögonmått och symmetri är inte min starkaste sida så jag vet att rabarberna inte ligger jämnt snyggt.

Jag passade även på att göra lite inkokta rabarber med apelsin och stjärnanis. De mesta ska tå till sig i en burk. Det som inte fick plats i burken fick bli min efterrätt med lite glass som råkade finnas i frysen.

Under kvällen har jag även pratat med Den ömma modern. Vi pratade bland annat om skolan och olika syn på att plugga. Kan man plugga på något i onödan? Jag tycker ju inte det men det finns nog de som skulle säga att jag är något av en part i målet. Den ömma modern berättade en rolig historia om ett prov hon hade när hon läste till undersköterska men den var så bra så hela historien kommer imorgon i ett eget inlägg.

Nu ska jag ta in blommorna från balkongen och se det femte avsnittet av Normala människor.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anni sa...

Nu ska jag läsa alla missade inlägg i rätt ordning! Rackarns så gott det såg ut med både kaka och inkokt. Jag har bara gjort marmelad på årets rabarber än - och gett bort en del till den son som gillar rabarber.

Normala människor har jag inte sett, men har förstått att jag borde. Får se hur det blir. Hoppas att den ligger kvar på play länge.

Vonkis sa...

Anni
Jägarns vad du har läst och kommenterat :-)

Normala människor går att se till 1 november så du har lite tid på dig än.