söndag, maj 24, 2020

Den sextiotredje dagen: Ett foto i timmen söndag 24 maj 2020

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag sextiotre i isolering. Idag, när det är sju månader kvar till ni vet vad är det även dags för månadens sista Ett fotot i timmen. Häng med.


Kl. 06. Har dragit mig en pyttestund men nu vill kroppen kliva upp. Tar temperaturen för att se att jag får ta alla tabletter.

Kl. 07. Fixar med frukosten. Skulle behöva en sådan där äggdelare men jag tycker det är svårt att hitta någon som är bra.

Kl. 08. Städare i hallen. Ska gamla skor kastas i grovsopor eller i brännbart? De är för slitna för att ges till någon insamling.

Kl. 09. Det blir lite till sopstationen när man städar. Mer kommer det bli under dagen så jag går inte ner med det här än. Däremot känns det att jag behöver vila en liten stund.

Kl. 10. För någon månad sedan lyssnade jag på Den dödsdömda polarexpeditionen från P3 Dokumentär. Strax efter tipsade Anni om Bea Uusmas bok Expeditionen: min kärlekshistoria efter tips från Anni och nu har jag börjat läsa den. Skulle bara ta en kort paus så jag fick faktiskt ta och ställa ett larm på telefonen. Den är riktigt bra den här boken.

Kl. 11. Går ner med en del av det jag ska slänga. Blir på riktigt trött på att det ska se ut så här. Hur svårt ska det vara när vi har en ordentlig plats för sopsortering samt ett litet hus för grovsopor? Id i ot er.

Kl. 12. Fixar dagens lunch. Torsk med pesto, havregrädde cocktailtomater och gröna bönor. Det är mycket godare än det ser ut just nu.

Kl. 13. Det har varit mulet ett tag och nyss kom en regnskur men nu kom solen fram så jag flyttar på de blomma för dagen jag fått av Suzan så det får lite sol på sig.

Kl. 14. Tar och dammsuger lite.

Kl. 15. Lägger mig på sängen och vilar med en podd.

Kl. 16. Tänk vad intressanta saker man kan hitta när man städar lite ordentligare. Nu ska jag bara samla lite mod för att skära till den här bilden så den passar i ramen jag hittade.

Kl. 17. Sköljer igenom handfatet med bikarbonat och ättika.

Kl. 18. Nu vill inte kroppen jobba mer, sätter mig och läser lite mer om Andréexpeditionen.

Kl. 19. Tittar på Rapport. Man har inte roligare än man gör sig.

Kl. 20. Fortsätter mitt projekt att se alla Marvel-filmer i kronologisk ordning. Ska dock erkänna att jag inte blev superpepp när jag såg att det var Edward Norton som spelade Hulken i den här filmen.

Fler bilder kommer under kvällen. Andra som är med och fotar sin dag hittar du här.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

10 kommentarer:

Annika sa...

Tittar in på din dag. Hoppas du får en fin dag. Tittar in igen senare.

Annika sa...

God morgon, kikar in på din EFIT dag och hoppas att du är frisk och håller dig frisk.

joakim sa...

Tittar förbi din morgon

Micke sa...

Åhh, hon som räknar dagarna till jul :)
Låter jobbigt med alla dessa 63 dagar. Själv är jag ju ute och flänger i jobbet som vanligt men åker inte ut/bort så mycket väl hemma och på helgerna.

Vonkis sa...

Annika
Tack det samma.

Annika
Jag är frisk frånsett en kronisk sjukdom :-)

joakim
Titta på du :-)

Micke
Inte dagar men väl månader :-)
Man kan lugnt säga att man blir lite knäpp av den här situationen. Jag får ju gå ut och tar promenader med vänner men vi håller avståndet. Men det går ju inte att umgås med folk :-/

Efwa - Medea sa...

Kikar in på din dag! Kommer tillbaka lite senare för att se resten av bilderna

Karoleen sa...

Va duktigt du har varit idag med städningen. Jag tror på att ta en hel städdag men ta korta pauser med läsning, poddlyssning, tv-tittande för att man ska orka med en hel dag. Smart!

Bloggblad sa...

37,6 på morgonen? Då skulle jag vara jättesjuk. Jag upptäckte redan på den tiden jag använde termometer för att kolla äggen, mina egna alltså, att jag har väldigt låg normaltemp. 36,4 ligger det på. Fortfarande. Kanske därför som jag är så frusen. Om jag är riktigt genomdålig i förkylning eller flunsa, då har jag 37,5....
Nåja, det är ingen tävling, men på den tiden jag behövde ringa jobbet och sjukskriva mig, varmin temp inte mycket att skylta med.

Jag är inne på 74 dagen i karantän, men jaghar varit och handlat några gånger... när jag räknat ut att det är som folktommast. Det har stämt.
Men idag med regn och trist väder, varjag nära att börja klättra på väggarna. Tänkte då på dem som inte har nån hemma att mucka gräl med eller tjata på eller fråga om nåt... Utan gubben skulle jag nog bli totalt deprimerad. Så jag muckar inte så ofta, är i stället tacksam.

Anni sa...

Blottar min okunskap när jag inte vet vilka de bakomliggande orsakerna är till din medicinering och att jag inte hade en aning om att kroppstemperatur påverkar om man får ta medicin eller inte. 37,6 som morgontemperatur är feber hos mig, eller i alla fall nästan. Undrar hur många som vet vilken normaltemperatur de egentligen har?

Kul att du gillar boken, visst är den fängslande och samtidigt lättläst!

Blomman för dagen var ett av alla frön som inte ville gro hos mig, så trist för den är så vacker!

Kram!

Vonkis sa...

Efwa - Medea
Kika på du.

Karoleen
Förut kunde jag verkligen lägga en hel dag på att städa men nu behöver kroppen pauserna :-)

Bloggblad
Det är spännande hur olika grundtemperatur folk kan ha. Jag kommer ihåg hur pappa brukade klaga på att han kände sig hängig men när mamma tog temperaturen på honom och han "bara" hade 37 så var det som ingenting, för man har ju inte feber när man har 37 grader. Sedan var det någon gång hon tog hans temperatur när han mådde bra och då visade det sig att han låg på 36 grader i vanliga fall.

Att vara ensam i lägenheten och att bo i lägenhet utan tillgång till trädgård, det gör det hela tuffare. Promenaderna med vänner är verkligen guld värt.

Anni
Jag ligger strax över 37 i grundtemp, har oftast 37,2. Jag får inte ta medicinen om jag går över 38 nu i och med Covid-19 men annars är det ingen fara. Fråga mig inte vad skillnaden beror på, jag gör bara som läkaren säger :-)

Boken är underbar. Om jag ska vara rälig bävade jag lite inför att börja läsa den då den var så tjock men som du säger är den väldigt lättläst.

Blomman för dagen är ny på min balkong, hoppas den ska trivas och bli stor här. Visst är den vacker, lite blått blir nog bra bland allt mitt gula och orangea :-)