torsdag, september 02, 2021

Blomleverans

Välkommen till LottenBloggen

Idag hade Anni vägarna förbi Norrköping och passade då på att leverera de två keramikblommor vi köpt av henne. Jag hade tänkt fota dem i sitt nya hem på lotten eftersom Suzan och jag skulle dit i eftermiddag. Men jag glömde fota dem. Ni får hålla er till söndag helt enkelt för på lördag blir det att åka runt på lite av det Östgötadagarna har att erbjuda.

Under eftermiddagen/kvällen fixade Suzan med vår kompostplats och framtida zucchiniodling. Markduk, stockar och kompostgaller kom på plats och vi kunde börja fylla komposten med lite bös från lotten. Tänk att man kan bli så glad över en kompost!

Gurkorna har vaknat till liv igen. Tack och lov att jag lyssnade på Suzan, jag ville klippa ner dem för några veckor sedan men nu är det fullt med små frukter på plantorna igen och än så länge har de inte skrumpnat.

Det blev en hel del skördat. Morötter, sockerärtor, tomater, gurka, zucchini, äpplen, nyzeeländsk spenat, grönkål, två sorters mangold, störbrytbönor och persilja. Just det här bladet med insektsägg slängde jag dock på vår nystartade kompost.

Och imorgon är det fredag. Whoop whoop!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Var kanske inte bra att slänga persiljan i komposten. Om de kläcks där, har ni kanske obra insekter 🐛 i komposter.
Hoppas att det går bra.
Väntar med spänning att se blommorna.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Äsch, nedbrytare som nedbrytare är bra att ha i komposten :-)

Anni sa...

Så kul att få ett ansikte på Suzan :-)
Hoppas att ni hann/hinner få några fler gurkor innan hösten slog till.

Vonkis sa...

Anni
Några få gurkor hann vi få. Nästa år ska vi gödsla bättre hela tiden.