söndag, september 12, 2021

Ner och upp

Välkommen till NerOchUppBloggen

Det gick inte jättebra med banankakan jag bakade igår, något jag borde anat redan igår kväll. En av kollegorna kan inte äta gluten och därför hade jag bytt ut vetemjölet mot glutenfritt havremjöl. Men när kakan stod i ugnen, först då, kom jag på att kolla hur det var med den mörka chokladen jag hackat i. Naturligtvis stod det att den kan innehålla spår av gluten. 

Dumt av mig. Men den stod i ugnen och när den var klar ställde jag den upp och ner och så fick den stå under natten. I morse när jag lyfte upp formen blev resultatet det du ser på bilden. Halva kakan blev kvar i formen. Om jag hade haft lite spraygrädde hade jag kunna kladda ihop någon slags tårta. Nu vet jag inte om jag ska ta med kakan till jobbet i morgon eller inte. Jag har ju chocolate chip zucchini muffinsen, med glutenfri choklad.

Det var ner. Upp inträffade när vi var på odlingslotten för vet du vad, det åskade! Det var så härligt att gå där och fixa med diverse saker samtidigt som det mullrade mellan varven. Mer åskmuller åt folket!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken otur. Men du kanske kan ta med både ock?
Undrar om det var årets sista åska. Tycker det åskar färre gånger nu än när ni var barn. Men är väl minnet som fallerar.
/Marianne

mossfolk sa...

Nej vilken otur med kakan! Men är hon så känslig? De allra flesta som inte kan äta gluten klarar ju av produkter som kan innehålla spår av det…

Bloggblad sa...

Jag tänkte på dig när det mullrade norröver, att du säkert var nöjd och glad.

Osis med kakan. Jag vet precis hur det känns... Själv har jag börjat göra nyttiga choklad/havre/dadel/cocosbollar och rullar dem i laktrispulver. Ser ut precis som stekta kalla köttbullar. Men smakar inte så ... Jag har tänkt försöka undvika socker. Så länge det går... har ju en massa goa bär som jag vill baka muffins av.

Bloggblad sa...

Anonyma Marianne: Visst åskar det mer sällan?!?! Jag minns rejäla åskväder "förr i tiden". Nu kommer det ett snabbt väldigt sällan.

Vonkis sa...

Marianne
Min upplevelse är också att det inte åskar lika ofta längre. Banankakan fick vara kvar här hemma.

mossfolk
Hon är väldigt känslig men muffinsens blev bra i alla fall :-)

Bloggblad
Jag var så nöjd och glad :-)

Chokladbollar med lakritspuver låter verkligen gott.

Anni sa...

UNDERBAR kaka. Not. Hoppas att du i alla fall kunde njuta av smulorna?

Vonkis sa...

Anni
Några smulor åt jag men det mesta åkte faktiskt i soporna.