lördag, september 11, 2021

Ett foto i timmen lördag 11 september 2021

Välkommen till Fotobloggen

Det har blivit 11 september. I år är det 20 år sedan al-Qaidas attentat i New York och Washington DC och 18 år sedan utrikesminister Anna Lindh dog. Tvåfruktansvärda händelser. 2001 hade jag varit på ett möte med kommundelsnämnden när jag kom till korridoren där alla satt i köket och tittade på tv-sändningarna tillsammans. Strax efter att jag kom rasade det första tornet.

I år är det här även datumet för septembers första ett foto i timmen, vi får se hur den artar sig för min del men en sväng till odlingslotten ligger i pipen.

Kl. 00. Fördriver lite tid på twitter och youtube, förhoppningsvis blir jag trött snart.

Kl. 07. Har sovit dåligt under natten så nu orkar jag inte ligga kvar i sängen och vrida på mig. Ute är det disigare än vad som syns på bilden, förhoppningsvis håller sig regnet borta tills vi hunnit vara på lotten.

Kl. 08. Raggartvätt är väl när man slänger på sig lite deo utan att tvätta av sig innan, men vad kallar man fenomenet att skölja av det ena byxbenet under kranen, vrida ur och sedan hänga för torkning på badrumsdörren?

Kl. 09. Gårdagens muffinsbak och dagens grötfrukost är undandiskade.
Kl. 10. Ich bin die Melodikrüsse in eine gruppe gelösen machen.

Kl. 11. Packar en av väskorna mamma sytt för att jag ska ha till lotten. De är så fina och smart gjorda så de kommer få ett eget inlägg framöver.

Kl. 12. Vi är på Billbäcks för att köpa några perenner och så strosar vi runt och njuter av deras visningsuterum.

Kl. 13. Under fikapausen på Billbäcks sprang en ekorre över trädgården med något grönt i munnen, storleksmässigt hade det kunnat vara ett par plommon. Detta okända gröna bar ekorren upp för trädet på bilden och in i häcken. Jag lyckades fota den när den lämnade sitt matförråd.

Kl. 14. Vi hann en snabb vända på Erikshjälpen. I jakten på små sticklingsvaser stötte vi på den här blomman i glas/plast/gummi? Den fick stå kvar där.

Kl. 15. Så har vi då kommit till odlingslotten. Här, till vänster om växthuset, vid rodhodendronbusken, ska vi fixa en rabatt med växter som vill ha skugga. 

Kl. 16. Resultatet av en timmes arbete. Där bröt jag för att skörda lite grönsaker.

Kl. 17. Äntligen, ordentliga rödbetor. De här som vi sådde sist har växt och är större än de vi sådde flera veckor innan. Det var en annan mer avlång sort och så var det väldigt mycket varmare vid den första sådden så det har nog spelat in lite.

Kl. 18.  Det man inte har i huvudet får man ha i benen. Jag har lånat bilen för att kunna åka till lotten tidigt imorgon bitti. När jag hade släpat mig upp för alla trpporna och pustade ut i lägenheten insåg jag att mobilen, den låg kvar i bilen. Det var bara att gå tillbaka (jag hade behövt parkera en bit bort) för att hämta den. Men nu är jag hemma för kvällen, arbetskläderna är avtagna och får ligga i hallen, själv ska jag hoppa in i duschen.

Kl. 19. Blandar mjölk, mosad banan och hackad mörk choklad. Det ska bli glutenfri banankaka.

Kl. 20. In i ugnen. Håll gärna tummarna att kakan blir bra, det är första gången jag testar att byta ut vetemjölet mot havregryn som jag mixat till mjöl.

Kl. 21. Varvar ner med härliga klipp, bland annat det här från 2014. Ensemblen från Lejonkungen på Broadway överraskar de andra passagerarna på tunnelbanan med att sjunga Circle of life. Titta på barnens leenden! Jag blir lycklig, ryser och vill gråta, samtidigt.

Andra som är med och fotar hittar du här.

10 kommentarer:

Efwa sa...

Gomorron! Hoppas att du blev trött till slut och sen sov gott

Vonkis sa...

Efwa
Somnade gjorde jag men tyvärr har jag vaknat flertalet gånger också. Men men, jag får väl lägga mig tidigare ikväll istället.

Micke sa...

God morgon från badet ute :)

Vonkis sa...

Micke
Oj, det lät spännande, nu måste jag genast kika in hos dig :-)

Madde sa...

tittar in en runda...
vilken snygg kopp :)
här är det också lite grått i dag...

Vonkis sa...

Madde
Det är en av mina favoritmuggar, från Iittala.

Anonym sa...

Vad ni jobba4 och står i!
Du verkar ha haft en fin dag, och lite tur med vädret. Hoppas du får en bra dag i morrn med.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Dagen var verkligen fin med en bra blandning av umgänge, nöje och arbete :-)

Anni sa...

Ja! Inlägg om väskan, tack!
Visst är ekorrar svårfångade på bild? Jag tar många bilder innan jag får någon bra på mina busar.
Tänk så mycket du hann med denna dag - livet är tillbaka <3

Vonkis sa...

Anni
Väskinlägget är på g.
Det var svårare än jag trodde att fota ekorrar, vilket gör dina fina bilder än mer imponerande.

Livet är sannerligen tillbaka :-)