måndag, september 27, 2021

Höst och lökplantering

Välkommen till HöstBloggen

Ja. jag har försökt att fota från bussen igen. Det gick väl sådär men solen sken väldigt fint på de höstvackra träden, det lovar jag.

Efter jobbet blev det en snabb sväng till odlingslotten. Det ska regna en hel del under veckan så vi ville passa på att jobba lite när det var soligt. I mormorsrabatten har vi planterat lite lökar, här är det ballerinor som väntar på att täckas med jord. 

Förra måndagen grävde jag ner några lökar i den rosa-lila rabatten vid växthuset. Till våren får de förhoppningsvis sällskap av ljusrosa kvicklök och några lilarosa triumftulpaner med namnet slawa. Nu är det bara det där med att ha tålamod till våren...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vist är våren intressant med allt nytt liv som kommer.
Men det kan int3 hjälpas. Hösten är MIN årstid. Med alla vackra färger, rena luften och ljus och lampor so man får tända. Nackdelen är väl mörkret då. Men det funkar bättre alt eftersom åren går!
Ni kommer få så fint till våren.
/Marianne

mossfolk sa...

Här har inte grävts ner en enda lök än... och det vet jag att jag kommer att ångra till våren ;)

Vonkis sa...

Marianne
Visst är hösten härlig men det är så få veckor den är sådär vacker och krispig.

mossfolk
Än finns det tid att gräva ner en eller två lökar :-)

Anni sa...

Det är så värt att peta ned lökar på hösten - man blir lika glad varje vår att man faktiskt såg till att göra det. Och inte är det speciellt jobbigt heller.

Vonkis sa...

Anni
En av grannarna på lotten har satt ner så många fina lökar att hela deras lott nästan lyste på håll av all färg. Ja, de är från Nederländerna :-)