måndag, april 06, 2020

Den femtonde dagen: Påsklov, balkongfix och läkarkontakt

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag nummer femton i isolering. Formellt har jag påsklov nu och vi är inne i stilla veckan. I vanliga fall brukar jag gå ganska mycket i kyrkan under påsken. I år blir det digitala gudstjänster och andakter, det är så klart inte samma sak men det är ändå fint med den kyrkliga gemenskapen. Igår såg jag Bach goes live från S:t Olai kyrka. Det var också en upplevelse. Tror jag håller mig från digitala barockkonsert framöver.

Idag fick jag äntligen tummen ur och ställde mig i solen på balkongen och planterade ut de penséer jag köpt på torget. Coronasäkert och allt. Det blev väl hyfsat, jag är inte riktigt nöjd med att det alltid blir så tomt i mitten på den här modellen balkonglåda men det är inte så mycket att göra åt.

Just det. Min läkare ringde mig angående intyget. Han ska skriva ett nytt intyg men inte heller han förstår varför covid-19 måste stå utskrivet i intyget. De hade tvärt om valt att inte vara så specifika eftersom det kan bli ett ganska långt intyg om de ska lista alla sjukdomar som utgör en risk. Det kan man tycka att folk ska förstå men bevisligen är det inte fallet här. Jag är så otroligt tacksam att han ändå tar sig tid att skriva ett nytt intyg, med tanke på att han forskar på min sjukdom är det är inte som att han inte har något annat att göra om dagarna om jag säger så.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag såg gudstjänsten på tv från Askeby kyrka igår. Den var ovanligt bra för att vara på tv. Ofta har de laddat och gjort sig till med det finaste så att det inte blir varken nära eller stämningsfullt. Det här med biskopen och några duktiga musiker blev väldigt intimt.

Jag smög iväg till ICA strax efter nio ikväll...kände mig nästan lite skurkaktig, men det var bara några få i affären och jätteskönt att få titta sig omkring och välja själv.

Men kanske får jag fylla på lite inför helgen, då gör jag det online.

Har du hittat Shtisel på Netflix? Jag blev fast efter andra avsnittet. Fick tips på facebook.

Vonkis sa...

Bloggblad
Att de sänder gudstjänst på TV tänkte jag inte på, hur kunde jag glömma det :-)
Du har helt rätt i din analys, det blir lite mer avskalat och nära nu när de inte hunnit planera så mycket och jag gillar det.

Smyga iväg till Ica så där. Blir lite sugen på att göra det jag med...
Kolla leveranstiderna inför helgen. Den ömma modern skulle göra en beställning igår men leveransen var först på söndag.

Shtisel har jag hört talas om men inte tittat på än. Lägger den på titta-listan.

Anni sa...

Du kan ju ställa ett keramikhus i mitten av lådan, det tål alla väder!
Glömde kommentera den turkiska serien du skrev om i annat inlägg. Själv har jag fastnat för Hemma igen som går på SVTPlay. Missade den när den gick på tv så jag är glad att alla sex säsongerna finns att se nu.

Vonkis sa...

Anni
Det hade jag gjort om det inte blåser så förjordat mellan varven, är rädd att huset blåser ner på gatan.

Hemma igen är underbar, såg den när den fanns på svtplay förra gången.