lördag, april 18, 2020

Den tjugosjunde dagen: Fortsatt duvbråk, radiodokumentärer och ändrade middagsplaner.

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tjugosju i isolering. Innan klockan var åtta i morse hade jag redan kört iväg en duva från en av blomkorgarna på balkongen två gånger så nu har jag tagit ner dem. Duvan har varit tillbaka, den satte sig på vädringspinnen och tittat på väggen och flög sedan iväg, så jag hoppas att budskapet har gått fram.

Tyvärr har båda knäna ömmat hela dagen så jag har blivit välldigt stillasittande hela dagen. Efter Melodikrysset (det är ju lördag) har det blivit radiodokumentärer från P3 Dokumentär, först Lockerbieattentatet och sedan Londonbomberna och efter dem fastnade jag framför ett avsnitt av Poirot.

Är det helg så gäller det att äta lite extra gott, ont i knäna eller inte. så idag tänkte jag äta en supergod broccoli- och ädelostpaj efter recept från Andelieb. Men ödet ville något annat.

För där står jag i godan ro och ska börja göra pajskalet. Smöret, det sista jag hade hemma, har stått framme för att bli mjukt och mer lättarbetat. Jag tar upp det. Och känner hur det glider ur mina händer. Rakt ner i komposthinken som stod bredvid mig på golvet.

Kul. Jättekul Så det fick bli varma mackor istället. Nog för att jag gillar varma mackor. Men det var inte vad jag hade sett fram mot att äta ikväll direkt.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anni sa...

Jag hade torkat av smöret och använt det. Det hade ju kunnat falla ned i något riktigt äckligt, men komposten är väl ändå rätt okej?