torsdag, april 02, 2020

Den tolfte dagen: Fönsterkross, väntan och avbruten isolering

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag nummer tolv i isolering. Vaknade vid halv fyra av ljudet av glas som krossas. Trodde först att det var någon som slängde glasflaskor i återvinningen på innergården och undrade vad det var för idiot som gjorde så den tiden. Sedan hörde jag att det var ett annat slags krossljud och att det kom från andra sidan av huset, från gatan. Det visade sig att någon krossat ett fönster hos frisören på andra sidan gatan. Idiot(er).

Idag har jag mest gått och väntat på svar från chefen om att arbeta hemifrån, igen. Intyg från läkare finns liksom arbetsuppgifter att ta tag i. Väntan, väntan och åter väntan. Till slut kom i alla fall ett svar, ett svar som inte gav något besked. Så imorgon bryter jag den här isoleringen och åker till jobbet. Mot min läkares inrådan och mot Folkhälsomyndighetens och därmed regeringens rekommendationer.

Önska mig gärna lycka till, jag vill verkligen inte bli sjuk.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Är det chefen som kräver att du kommer?

Anonym sa...

Önskar dig verkligen lycka till!
Hoppas du klarar av att hålla två meters avstånd och att ingen hostar/nyser i din närhet.
Älskar dig!
/Den ömma modern ❤️

Maria J sa...

Var rädd om dig! ❤

Anonym sa...

Här är de nya riktlinjerna i Sverige:
• Butiker, köpcentrum och gallerior bör begränsa antalet kunder som vistas i lokalen samtidigt. De bör också ta fram alternativa lösningar till kassaköer eller anvisa hur långt kunderna kan stå mellan varandra.
• Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare.
• Ideella föreningar bör om möjligt skjuta upp årsmöten och likande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats.

• Arbetsgivare bör se till att personal och besökare håller avstånd, att anställda arbetar hemifrån och undviker onödiga resor om det är möjligt.

• I kollektivtrafik och allmänna färdmedel bör antalet resenärer begränsas, och antalet turer anpassas så att trängsel kan undvikas.
//Marianne

Vonkis sa...

Bloggblad
Ja. Annars måste jag vara sjukskriven.

Maria J
Jag försöker men det är inte lätt när budget trumfar allt.

Marianne
Direktiv från Folkhälsomyndigheten väger väldigt lätt i det här sammanhanget. De tar ju inte hänsyn till BUDGETEN.

Anni sa...

Skyltfönsterrutor är svindyra, hade inte frsören det jobbigt nog ändå?

Vonkis sa...

Anni
Det kan man verklige tycka. Personen som krossade fönstret höll dessutom på väldigt länge så det handlade inte om någon som "bara" kastade en sten i förbifarten.