onsdag, april 01, 2020

Den elfte dagen: Möte, leveranser och spellista

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag nummer elva i isolering. Så, då har jag haft mitt första möte via länk idag, det var samverkansrådet som stod för debuten. Känner väl spontant att videomöten kan fungera just för möten men är tveksam till att använda det till lektioner. Har även haft ett möte med dietist över telefonen. Den här kändes vettigare än den förra, vi ska höras igen om en dryg månad, får se vad som hänt till dess.

I morse fick jag ett sms från interflora, det skulle komma ett blombud under dagen. Vid 11 ringde det på dörren och utanför stod en påse med den här fina påskgruppen från päronen. Tack så otroligt mycket. Blombudet såg jag dock inte röken av, snacka om snabba ryck.

Snabba ryck var det även när A levererade mat till mig. Inte ens pling på dörren fick jag, bara ett meddelande på messenger när han redan dragit. Jag som skulle ge honom en bit av min perfekta kladdkaka. Till helgen blir det lite nostalgimat. Sötsur kinagryta med recept från högstadiet.

Och så ha böckerna kommit! Levererade till dörren de med. Väldigt smidigt att de gör på det viset så jag slapp gå och hämta på utlämningen.

Det har inte blivit någon promenad idag, ena knät har bråkat. Men imorgon ska jag ge mig ut en liten stund. Däremot har jag knåpat ihop en liten spellista över musik från 90-talet. Lugn bara lugn, den är inte färdig än. Det är så mycket nostalgi i den där listan. Några av låtarna får mig att hamna på HC igen, när jag hör andra sitter jag i hemtjänstbilen mellan besök hos pensionärer.

Oj, nu ringer larmet. Dags att ta kalktabletten.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anni sa...

Men stackare! Jag förstår att du klättrar på väggarna när du inte ens får jobba fast du skulle kunna. Vilken kontrast mot dina vanliga dagar, fulla av elever och aktiviteter. Hoppas att du kan ge dig ut lite då och då, vädret är verkligen varierande men ibland känns det som vår.

Har du jord hemma så att du kan så till balkongen om du nu inte vågar gå ut och handla blommor? Kanske du kan få butiken att plocka ihop det du vill ha och ta betalt med swish eller liknande? Vill du ha fröer kan jag skicka lite. men du, varför rensar du bort penningörten, kunde inte den fått vara kvar om den överlevt?

Harry Potter-böckerna måste du läsa, de är fantastiskt fängslande. Jag ser filmerna nu, vet att dottern alltid fann tröst och lugn i att se dem trots att de blir mörkare och mörkare. Annars kan jag tipsa om serien "Hemma igen" som finns på svtplay, sex säsonger med massor av avsnitt.

Du undrade hur vi klarar oss på Castor? Nu har vi i alla fall stängt tills vidare. Vår butik är en ekonomisk förening där hantverkarna står för sina egna delar. Vi köper inte in några produkter och därför inga fakturor mer än hyra och fiber/telefon att betala. Förhandlingar pågår med hyresvärden, så vi hoppas på det bästa. Hur varje hantverkare sedan klarar sig är en annan fråga, många brukar stå på marknader och mässor som nu är inställda. De flesta kan sälja sina saker på nätet och skicka dem, men sedan beror det ju på hur många som alls vill handla annat än toapapper just nu.

Kram!

Vonkis sa...

Anni
Ja, frustrationen fullkomligt sprutar ur mig. Jag vill ha något vettigt att göra men icke.

Jag har en och en halv säck planteringsjord kvar från ifjol och det borde räcka ett tag i alla fall. För en vecka sedan köpte jag några penséer på torget när jag var på promenad, har dock inte planterat ut dem än för det har varit så kallt, även om jag vet att de klarar några minusgrader. Penningörten hade tagit över tre lådor så jag tog bort ganska mycket men inte allt.

Förstår inte varför jag inte läst Harry Potter tidigare, den är ju jättebra. Snart har jag läst klart det första boken, sedan ska jag bara försöka få hem de andra delarna. Hemma igen såg jag för kanske ett år sedan. Underbar serie, skulle kanske ta och se om den.

Skönt att ni inte har så många utgifter i alla fall, hoppas det ordnar sig med hyresvärden. Är det nu man ska börja tillverka saker av toalettpapper och bli förmögen?