tisdag, april 21, 2020

Den trettionde dagen: Skolmatsrapport, blomleveranser och rättning

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trettio i isolering. Det är allmänt känt bland eleverna och personalen att en av mina absoluta favoriträtter i skolan är korvstroganoff (de andra är chili con carne och köttfärssås) så jag blev inte förvånad över att jag fick en uppdatering på snap om vad de fick att äta idag. Gud vad sugen jag blev på korvstroganoff!

Idag kom de sista sticklingarna jag beställt i blomgruppen (ni vet den med blombäbisar...), en bladkaktus och två kopparblad. Både säljaren och jag blir däremot fundersamma över det gråa längst ner på sticklingen. Kan det vara ohyra eller sjukdom? Säljaren sprutat neem olja-vatten-såpa på den innan frakt. Jag har försökt torka bort med både torr och blöt tvättlapp.

En annan blomleverans gick inte som det var tänkt men blev rätt bra ändå. En vän fyller jämt nästa vecka och skulle få blommor på födelsedagen men de kom redan idag! Aningens snopet. Men, som en skickelse, blev det rätt bra ändå då blombuketten blev en liten vändning på en mindre bra start av dagen.

Annars har jag tillbringat den största delen av dagen med att rätta prov på medeltiden. Det är närmare sextio prov och jag är inne på de frågor där eleverna ska skriva lite mer (resonera, motivera) och då tar jag alltid en fråga i taget och rättar alla elevers svar på den frågan innan jag går vidare på nästa. Det är stor variation på svaren och det är väldigt kul att se vilka framsteg många elever har gjort när det kommer till att skriva tydligt och utvecklat. Sånt glädjer en lärare.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du får laga lite korvstroganof. Sedan jag började att använda tomatpuré, som du visade, blir stroganoffen jättegod.
Hur var det med de andra skotten som du köpte, var de också gråa.
Bl9mleveransen till dig skulle ha kommit onsdag före påsk, men det gjorde nog inget att den kom en vecka tidigare. Tänker att du behövde den, just den dagen.
/din ömma moder

Vonkis sa...

din ömma moder
Det ligger en falukorv i kylskåpet men jag behöver lök, A ska handla åt mig imorgon.

Kopparbladen såg trötta ut men det är inte så konstigt då de legat i ett paket över ett dygn. Skotten kommer från olika säljare.

Det var verkligen inte fel att få blommor den dagen. En av penséerna är på balkongen nu, de andra två vissnade. Lökarna ska jag spara och sätta i stora lådan, där jag hade luktärtor ifjol, till hösten.

Anni sa...

Vilka gulliga elever som skickar bilder på favoriträtten <3