lördag, april 04, 2020

Den trettonde dagen: Misslyckad social distansering, Telia och Bamse

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag nummer tretton i isolering, dock inte i följd. Jag är lite låg och trött i huvudet efter gårdagens påtvingade jobbesök så jag begav mig ut en sväng. Tanken var att jag skulle sätta mig ute någonstans och läsa Harry Potter men det var för blåsigt och kallt. Det blev en liten promenad vid Strömmen istället.

På promenaden blev det tydligt att jag inte är den enda som inte kunnat hålla social distans. De här två eldlössen står i och för sig inte med mun mot mun men jag tror ändå inte att det är ett av Folkhälsomyndigheten godkänt umgänge i coronatider.

Men de här var snäppet värre måste jag säga. Kanske är det där muren eldlössens fjällresa under påsken?

Jag fick lite floral fägring också. Någon som vet vad det här är för blomma?

Det blev tre kapitel av Harry Potter när jag kom hem och så har jag lyssnat på lite poddar från Sveriges radio. Det senaste året har jag lyssnat på Medierna i P1 nästan varje vecka och en sak som slagit mig är att redaktörer och journalister har väldigt svårt att se att de någonsin gjort något fel. Lite lustigt att de som ska granska makten och avkräver svar av andra själva har så svårt att bli granskade och ge trovärdiga svar.

Under kvällen drabbades jag likt många andra av problemen hos Telia. Varken dator eller mobil hade koppling till internätet. Tack och lov gick det ändå att spela taipei på bamse.se. Kvällen var räddad.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Maria J sa...

Det ser ut som en balkansippa. Har sådana i min trädgård. ��

Vonkis sa...

Maria J
Aha, tack! Det var en ny bekantskap för mig.

Anni sa...

Eldlöss? Det var ett nytt namn! Riddarskinnbagge heter de väl, fast jag burkar kalla dem körkmack (kyrkbagge) eftersom jag lärde känna dem på Gotland. Nu har jag egna här i trädgården.
Balkansippa är helt rätt om blomman. De vill inte växa hos mig, trots idoga försök.

Anni sa...

Nu har jag googlat och klart att du har rätt! Eldlöss. Undrar vilken sort jag har, får väl se när det blir varmare.

Vonkis sa...

Anni
Jag fuskade och kollade på Naturhistoriska riksmuseets hemsida, det finns mycket bra information där, för jag var osäker på vilken bagge det var.

Riddarbaggen är mer avlång men den och eldlusen är väldigt lika varandra.

https://www.nrm.se/faktaomnaturenochrymden/djur/insekterochspindeldjur/varningsfargadeinsekter.13553.html