fredag, april 24, 2020

Den trettiotredje dagen: Betygsjakt, höstkurser och duvbråk

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trettiotre i isolering. Idag var planen att jag skulle städa. Så blev det inte. Istället har jag febrilt letat efter mina betyg från komvux. När jag kontrollerade mina meriter på antagningen fanns inte de betyg jag lästa upp efter gymnasiet registrerade. Det blev till att ringa Örnsköldsviks kommun. Eftersom det var några år sedan jag jag pluggade där fanns inte betygen i stadsarkiven utan jag skulle begära ut dem direkt från Komvux och då behövde jag veta alla kurser jag ville få ut. Det enda jag kommer ihåg att jag läste är Matte C eftersom jag fick ig (icke godkänd) i den på gymnasiet. Istället för att chansa på vilka betyg jag skulle begära ut blev det till att leta efter betygen och herreminje vilka papper jag har sparat. Nu är inte det någon nyhet direkt men jag tycker att jag har slängt så mycket senaste åren.

Nåja, till slut hittade jag i alla fall betygen och då ställdes jag inför nästa problem. Att få dem i digital form. Efter lite handledning av en kollega från tiden på Eber kunde jag spara bilderna jag tagit av betygen som pdf:er och ladda upp dem till antagningen. Nu är det bara att vänta och se vad som händer. När jag ändå var inloggad på antagningen passade jag på att söka några fristående kurser till hösten också. Vad tror ni om Den romska minoritetens historia samt Tro och totalitarism - kyrka i Nazi-Tyskland och Sovjetunionen? Jag håller alla tummar jag för för att jag kommer in på i alla fall en av dem.

Sedan var det det här med duvorna. De har hållit sig borta ett tag nu men idag dök två stycken eländesduvor upp. De har nämligen hittat till den andra lilla sidan av balkongen, där det står två sophinkar från ikea som använts som ytterkrukor till linnétagetes, akleja och klematis. Det är bara att inse att jag måste röja undan dem men jag ska få låna Suzans bil igen i helgen så då kan jag passa på att åka till returpunkten (det borde väl vara coronasäkert?


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

MIVA,vår motsvarighet till er returpunkt har infört max 50 personer. De har en grind de stänger när det blir fler. Sedan har de rekommenderat tisdag till fredag, och helst nära öppen och stängningstid. Lördag och måndag har de flest besök. Men det är lätt att hålla avstånd. Bara att vända ryggen till om någon kommer nära.
Hoppas du får bort duvorna! Har du satt banden på räcket?
// Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Jag får ta och titta vad som står på hemsidan.
Buntbanden sitter kvar sedan förra året.