onsdag, april 29, 2020

Den trettioåttonde dagen: Uppdateringar, mat och orkidéfrågor

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trettioåtta i isolering. Kan man uppdatera en sida för många gånger under en dag? I så fall har jag gjort mig skyldig till det idag men jag är så nyfiken på om jag kommer in på någon av sommarkurserna eller inte. Men men, handläggning pågår fortfarande.

Hur kinkig är ni när det gäller att variera maten? Har jag gjort mycket av något då kan jag äta samma mat i flera dagar. Exempelvis gjorde jag korvstroganoff till middag i måndags och har därför ätit just korvstroganoff både igår och idag. Först nu ikväll frös jag in det sista, mest för att det inte ska bli dåligt men jag skulle lika gärna kunna äta det imorgon igen.

Idag upptäckte jag den här stängeln på en av mina orkidéer (tror att det är den jag fick från familjen för många år sedan). När jag fick den blommade den konstant i nästa två år. Sedan tvärdog blommorna och stänglarna torkade så jag klippte bort dem. Sedan har den bara bestått av blad och rötter i något år. Men så har det tydligen börjat växa en stängel utmed ett av bladen. Det blir intressant att se om den kommer böja upp sig. Vad tror ni? En fråga till. Ser ni de två gröna piggarna som är på väg ut där barken börjar, där jag ringat in? Tror ni att det är nya rötter eller kan det också vara nya stänglar? Klicka på bilden så blir den större.

Många frågor blir det.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

Först tänkte jag rötter. Sedan kollade jag de två orkidéer som blommar just nu. Stänglarna är mörkare, MEN det är just ”avsatserna” på den längre som gör att jag tror det är en ny stängel. Stöd gärna upp den med en pinne, så håller vi en tumme var!

Man kan uppdatera en sida hur många gånger som helst, när man vill veta vad som händer.
Dessutom kan man äta bra mat hur många dagar som helst. Är skitjobbigt att hitta på varje dag vad man ska äta 😅

//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Den långa är jag rätt säker på att det är en stängel, just för att den har noder. Tror du att jag vågar stötta upp den med en pinne? Den är ju så lång, kan den inte gå av då?

Det är just det där med att komma på ny mat hela tiden som är mitt största problem. Man hinner knappt äta klart innan man måste börja fundera på nästa måltid.