måndag, augusti 24, 2020

Den hundrafemtiofemte dagen: Finväder, frösamlande och lamprensning

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrafemtiofem i isolering. Äntligen har det varit mänskliga temperaturer i stan, jag tror toppnoteringen för dagen var strax över 20 grader. Det har varit underbart att inte behöva sitta framför fläkten hela tiden.

Frösamlandet fortsätter. Linnétagetesen verkar sjunga på sista versen för säsongen så nu har blommorna fått vara kvar och fröat till sig. I vanliga fall nyper jag av blommorna så fort de börjat vissna men nu vill jag ju ha fröer. Nästa vår ska jag se till att så fröna i tid så det inte blir som i år.

En annan lite mer höstlig syssla (nej, det är inte höst än)  är att jag plockat ner de solcellslampor på balkongen som inte lyser något längre. Hade jag tänkt längre än näsan räcker så hade jag gjort det tidigare så lamporna hade följt med till Returpunkten. 

Men men, skit sak samma. 

Idag är det för övrigt bara fyra månader kvar till julafton.

2 kommentarer:

Anni sa...

Aha, jag nyper aldrig av blommorna på tagetesen, å andra sidan är jag rätt dålig på att nypa av visset överhuvudtaget. Mina ser inte heller så glada ut, men jag vet att de kommer att blomma tills frosten kommer. Ska börja samla frön idag.

Vonkis sa...

Anni
Du har ju ganska många fler blommor att hålla efter i er underbara trädgård än jag har på balkongen. Det ser så tråkigt ut i lådorna med vissna blommor och det kommer nya fortare när jag knipsat.