söndag, augusti 09, 2020

Den hundrafyrtionde dagen: Denna sommar, ett liv

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrafyrtio i isolering. Sista dagen innan det är dags att börja jobba (hemifrån) igen. Originalplanen för den här sommaren, att Den ömma modern och jag skulle till Skåne, blev det inte mycket av. Däremot verkar alla andra ha rest till just Skåne i år, jag vet inte hur många uppdateringar jag sett från Ales stenar, Kullaberg, Sofiero slott, Glimmingehus och jag vet inte vad. 

Sedan hade jag högtflygande planer på att hyra en bil några dagar i stöten och kunna åka på lite dagsutflykter, bland annat till Glansgruvan som en kollega tipsat om och till Gränna museum för att titta på deras utställning om Andréexpeditionen. Tyvärr var jag inte den enda som kom på det där med att hyra bilar så det fanns inte någon att få tag på. 

Det har blivit några promenader (på egen hand och med sällskap på behörigt avstånd) men annars har den allra mesta tiden spenderats inomhus. Många många timmar har spenderats med att se filmer och serier. Betydligt mindre tid till att läsa. Vet inte varför men kanske för att det går att slötitta på film och tv men är svårt att slöläsa en bok.

Vad har jag tittat på då alla dessa timmar vid datorn och tv:n? Som ni vet började jag med att titta på alla Marvelfilmerna i kronologisk ordning och de var helt klart en positiv överraskning. Några av filmerna har jag sett flera gånger, det hade jag inte trott innan. En något mer oväntad effekt av att ha sett 22 filmer om superhjältar är att jag, som länge sett mig som en som mest går igång på snygga ryggar, har insett att rumpor inte är helt fel de heller.


Då ska vi inte tala om kombinationen snygg rygg och snygg rumpa. Nej, det ena förutsätter inte det andra. 

En annan favorit som jag skrivit om är Normala människor. Tror jag har sett hela serien i alla fall sex gånger, får se hur många gånger till det blir innan den försvinner från SVT Play första november. Annars har det blivit nya och gamla säsonger av realityserier från Bravo, Downton Abbey, Grey's Anatomy och diverse filmer på Netflix och SF Anytime. Här om dagen såg jag The Witcher som förutom att vara helt ok bekräftade det där med snygga rumpor. Vad det verkar ska inspelningen av säsong två börja igen nu i augusti så nästa år kan bli ett bra rumpår det med. Seriemässigt alltså, i övrigt har 2021 alla möjligheter att bli lika rövigt som 2020. 

Nej hör ni. Det här blev inte ett så muntert inlägg. 

För att avsluta lite positivare med en bild från igår kväll. Två av blomman för dagens många stänglar har nu hittat solcellslampan som hänger på träspaljén. De slingrar sig så fint runt näbb, stjärtfjädrar och upp för sladden. Det kan bli riktigt fint det där om några dagar.

2 kommentarer:

Anni sa...

Alltså. Rumpor och ryggar är väl ändå rätt muntert :-)

Men nej, din sommar har verkligen inte varit någon höjdare.

Vonkis sa...

Anni
Det är väldigt muntert med rumpor och ryggar. Vet inte hur jag klarat sommaren utan :-)