söndag, augusti 30, 2020

Den hundrasextioförsta dagen: Vattenbrist

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrasextioett i isolering. Tvättstugan var bokad. Larmet larmade och tvättpåsen fylld. Det började bra. Jag vaknade av larmet och traskade ner för trapporna. Första omgången tvätt, smack in i maskinerna bara.

När jag stod och hängde första omgången tvätt kom en kvinna ner för att boka en tvättid. Hon frågade om jag hade vatten i min lägenhet, i deras kom det inget ur kranarna. Tyvärr kunde jag inte ge något svar då jag varit i tvättstugan ett tag men konstaterade att det kom vatten i tvättmaskinerna i alla fall.

Det skulle jag inte ha sagt för ungefär en kvart senare stannade tvättmaskinerna och i displayen stod att det inte fanns något vatten.

Jouren är meddelad så de ska skicka någon att undersöka vad felet beror på. Under tiden får tröjorna ligga blöta i upplöst tvättmedel. Jag får se det som en ordentlig förtvätt. Då är det jobbigare att inte kunna skölja av händerna. Jag hade precis förbehandlat ett plagg med vanish så det är lite kladdigt på händerna. 

Och vad fasen ska man äta när man inte har tillgång till vatten?

Såg precis det här ute på gatan. Det kommer nog ta ett tag innan vattnet kommer tillbaka...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men så tragiskt!
Har du ”vattendunkar” som du kan få fyllda någonstans? Eller flaskor att fylla?
Brukar inte vattenbolaget ordna så man kan hämta vatten någonstans?
Tusen frågor...
Sedan gäller ju att du får det uppför trapporna också. Lyssna på P4!
Hoppas de kan fixa det snabbt!
Marianne

Bloggblad sa...

Fy sjutton så jobbigt! Har du inte vatten i nån blomkanna? Eller någon fylld vattenflaska? Jag har alltid ett glas vatten bredvid min säng, och där finns alltid nån slurk kvar dagen efter.
Tur att du löst upp blötvattnet till tröjorna! Jag förstörde en fin tröja för många år sen när jag la i blöt och pulvret inte var upplöst... sån grej man bara gör en gång.

Hoppas det ordnat sig! De brukar ju ställa upp en vagn med vattentank när sånt händer.

Unknown sa...

Hej Vonkis.

Jobbigt att vara utan vatten. Jag har alltid en kanna full med vatten. Den står på diskbänken och används och fylls på eftersom. Även min vattenkokare är välfylld.

Vonkis sa...

Marianne
De ordnade så det fanns en vattentank utanför men eftersom Suzan kom med vattenflaskor behövde jag inte gå ner och fylla på. Dock är det nog en idé att införskaffa en större ren dunk att ha vid sådana här tillfällen.

Bloggblad
Tyvärr var blomkannan tom just idag och ingen egen fylld vattenflaska hade jag heller. Men nu ser jag till att det står en liten flaska med vatten i kylskåpet.

Det är nog lätt hänt att missa att tvättmedel är frätande. Jag har snälla vänner som hjälper även när sådan här händer, tack och lov.

Unknown
Jag lärde mig av det här så nu har jag en fylld vattenflaska i kylskåpet men förhoppningsvis ska de dröja till nästa gång vattnet inte kommer.

Anni sa...

Åh, ett slukhål?
Hade du inte handsprit att i alla fall tvätta av händerna med? Jag hade hunnit få allergiska utslag om jag tvingats vänta på vattnet!

Vonkis sa...

Anni
Jag har inte haft någon handsprit hemma på ett bra tag. Tack och lov kom Suzan förbi med vatten och tvättlappar så jag klarade mig tills vattnet kom tillbaka på eftermiddagen.