torsdag, augusti 20, 2020

Den hundrafemtioförsta dagen: Svettkollaps

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundrafemtioett i isolering. Det blev en promenad till biblioteket och tillbaka idag och fy fasen säger jag bara. Jag har skjutit på att gå och lämna tillbaka böckerna på grund av värmen de senaste dagarna men igår kom den andra påminnelsen så jag vågade inte vänta längre.

Nu var det inte någon tokvärme idag men det var ändå runt 25 grader när jag gick iväg. Eftersom jag vet hur dåligt min kropp hanterar värme nu för tiden gick jag rätt långsamt, ändå stod jag där vid disken och svettades som en gnu samtidigt som jag fläktade med ett papper framför ansiktet. Och sedan skulle jag gå hem också.

När jag väl kommit blev det till att slita av sig kläderna och lägga sig framför fläkten som fick gå på högsta fart. Där slocknade jag och vaknade nedkyld efter en timme.

En timme senare har jag fixat att duscha men kroppen är fortfarande lite skakig och jag känner mig febrig. Det är vare sig normalt eller speciellt roligt att kroppen reagerar så efter att jag gått en promenad på inte ens 3 kilometer fram och tillbaka i lugnt tempo.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Usch vad jobbigt!
Hoppas på mindre värme, med lite bättre svalka.
Lånade du fler böcker?
/Marianne

Vonkis sa...

Marianna
Ja, de hjälpte mig så jag fick med mig några nya hem.

Anni sa...

Usch, det låter inte alls kul att reagera så kraftigt! Nu är det äntligen svalare, så man kan röra sig ute.

Jag har varit tvungen att låna om utlästa böcker fyra gånger över sommaren eftersom jag inte kunnat lämna tillbaka dem då mitt bibliotek stängde redan i mars. Nu fick jag inte låna om fler gånger så i tisdags tog jag bussen till ett tillfälligt öppet bibliotek och kunde lämna tillbaka dem. Passade på att gå på Systemet också, så helt "onödig" blev inte resan :-)

Vonkis sa...

Anni
Temperaturerna som varit de senaste dagarna är mer i mitt tycke, som du skriver, nu går det att röra sig ute.

Böcker och alkohol, det låter bra det.
Jag hade kunnat be om att de skulle komma från biblioteket för att hämta böckerna men eftersom jag skulle betala förseningsavgiften ville jag göra det på plats och inte vänta på någon eländig räkning.