fredag, mars 26, 2021

Den trehundrasextionionde dagen: Nej men hej!

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundrasextionio i isolering. För ganska precis ett år sedan kom kollegan L förbi med lite grejer från jobbet samt blommor och godis från kollegorna. När liljorna blommat över ställde jag ut krukan under en liten bänk som står på balkongen och glömde bort dem. Idag har jag lånat Suzans bil för att åka med lite skräp till återvinningen och när jag plockade det sista från balkongen såg jag krukan med, vad jag trodde, döda lökar och tänkte att jag skulle ta med och kasta dem. Döm av min förvåning när jag såg att de minsann börjat gro igen! Så nu har de fått komma in i värmen. 

Novemberkaktusarna har också kommit in i andra andningen och blommar lite sporadiskt. Idag slog den gula kaktusen ut en blomma.

Den orangea har bjudit på tre blommor samtidigt. Igår satt jag faktiskt med en liten pensel och gav mig på att försöka pollinera dem. Jag får se om det blir något av det hela vad det lider.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att du klarat den gula kaktusen. Blir jätteglad!
De små lökarna, du tror inte de skall vara kvar ute? Jag köpte några i går att ha på bron och den öppna balkongen. De skulle vara kvar ute, då jag frågade om de skulle tas in över natten.

Ha en bra helg.
/ Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Ja jägarns, kanske blir det för varmt för dem inomhus.

Unknown sa...

Ja, jag skulle oxå ha kvar lökarna ute. De blommar för fullt i vår trädgård nu och vi har fortfarande bara ett par plusgrader på nätterna.

Vonkis sa...

Unknown
Lökarna har flyttats till balkongen.

Anni sa...

Nu läser jag alla missade inlägg i rätt ordning, så du har med stor sannolikhet ställt ut lökarna på balkongen vilket är helt okej men inte nödvändigt. Huvudsaken är att du får njuta av blommorna. När de blommat över tar du med dem till lotten och planterar ut dem. Dela lite på dem så de inte står i samma klump så kommer de att föröka sig!

Vonkis sa...

Anni
Jupp, jag ställde ut lökarna men har tagit in dem igen då det regnat så mycket.

Aha, de kan föröka sig så alltså, bra att veta!