måndag, juni 07, 2021

Den fyrahundrafyrtioandra dagen: Kvällsarbete

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundrafyrtiotvå i isolering. När vi var på lotten i lördags var det för varmt för att orka klippa gräsmattan, så i eftermiddags åkte vi ut för att jobba lite. Rododendron som inte mådde så bra för några veckor sedan har återhämtat sig och har börjat blomma och det är fler knoppar på gång.

Penséerna har gjort sitt på balkongen för den här gången. De framför busken planterade A i lördags. Vi får se hur de trivs i den lite surare jorden men än så länge verkar det gå bra. De bakom planterades ut idag. I morgon ska jag försöka plantera ut lite tagets i lådorna till balkongen. Kanske ser ni att jag hann köra lite med trimmern där bak också, innan den laddade ut efter 10 minuter.

Den ena zucchinin har kommit igång ordentligt med fem små frukter. Kanske går någon av dem att skörda till helgen? Med tanke på att Suzan satt ut sju minst sju plantor kommer vi ha zucchini så det står härliga till. Går zucchini att frysa in?

Våra härliga odlingslådor med väldigt tätt sådda grödor. Det är sånt man lär sig allt eftersom. De rabatter vi anlagt framför två av dem tar sig bra. Men jag inser att det blivit rätt mycket lila. Jag gillar lila men hade sett mer gult, orange och rött framför mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så fiiint!
Det blir nästan alltid för tätt med fråga, o sedan får man dåligt samvete när man ska gallra. Men sallad och morötter kan man ju ta allt eftersom.
Snyggt med blommorna.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Tack.
Vi ska så mer morötter i nästa låda men då ska vi ha i alla fall lite avstånd mellan varje frö.

Bloggblad sa...

Jag köpte sallad på såband. Vis av alla för täta huvuden...
grymt avis på zucchinin! Du kan skörda hur tidigt som helst, den är godare som liten.

Vonkis sa...

Bloggblad
Såband, det lät som en bra idé.
Vi får nog skörda i alla fall var sin zucchini på lördag, då har de ju vuxit till sig nästan en vecka till.

Anni sa...

Något säger mig att ni kommer att ha VÄLDIGT mycket zucchini i sommar!
Vet att jag läst något smart knep när man har mycket, men som så ofta minns jag varken vad det var för knep eller var jag läste det. Men smart, det var det!

Vonkis sa...

Anni
När man inte kommer ihåg knep brukar de vara väldigt bra.
Vi skördar zucchini så det står härliga till. Imorgon tror jag det blir ratatouille men utan aubergine.