fredag, maj 15, 2020

Den femtiofjärde dagen: Löss och vidriga våldtäktsmän som får gråta ut i TV-soffor

Välkommen till IsolerinsBloggen

Dag femtiofyra i isolering. Enligt väderprognosen ska det bli runt tio grader varmt och ganska soligt idag så jag tänkte ställa ut blommorna direkt på morgonen. Men så tittade jag i ena balkonglådan och ser att penséerna i den är översållade med löss. Hur har det gått till? Det har för tusan haglat och snöat den här veckan??? Ja ja. Det blev till att spraya med en blandning av vatten, såpa och t-röd så de inte sprider sig och till lunch ska jag tömma innehållet i soporna. De andra blommorna får stå inne idag för säkerhets skull.

Och Anders Wallensten fick inte vara med på dagens presskonferens från Folkmyndigheten heller. Han har inte varit med en enda gång på hela veckan. Va fan.

Men det som verkligen fick mitt blod att koka idag var nyheten att Paolo Roberto våldtagit ett trafficking-offer och sedan får sitta och gråta ut hos TV4 om hur synd det är om honom och hålet han har inom sig. Nej, själva sexköpet (våldtäkten) gjorde mig inte förvånad, jag har ansett att PR, som stolt kallar sig militant antifeminist, är ett vider i många år. Däremot blir jag rosenrasande på hur samhället kryper för män, oavsett vad det gör sig skyldiga till.

Han har tagit sig rätten att köpa en annan människas kropp. Han har våldtagit en utsatt kvinna. Mindre än ett dygn, MINDRE än ett DYGN, sitter han i TV4 och gråter ut. Hur jävla sjukt är inte det?

Där sitter han och utmålar sig själv som ett offer, han har mått dålig, han är självdestruktiv, han har förstört för sig själv, för sin familj, för sina kollegor

Vet ni vad som med största sannolikhet kommer hända med den våldtagna kvinnan? Hon kommer skickas tillbaka till "ett av Europas fattigaste länder". Hon får inte sitta i någon tv-soffa och berätta hur hon mår. Hennes månde, hennes historia är inte intressant. Nej nej, det är ju synd om PAOLO! Ska vi slå vad att han inom en tvåårsperiod kommer ut med en bok där han ska berätta igen hur dåligt han mådde och vad han lärde sig under den här jobbiga tiden, och så följs det upp med en föreläsningsturné.

Han är inget jävla offer han är en våldtäktsman, en förövare. Han hade bara oturen att åka fast den här gången.

Det hade varit klädsamt om TV4 intervjuat någon från exempelvis Inte din hora, Talita, Child10 eller någon polis som jobbar med prostitution istället. Synliggör offren, inte förövaren!

Läs
Låt inte män som begår sexbrott styra samtalet

Lyssna
P3 Dokumentär Fallet Kapten Klänning


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anonym sa...

Man blir riktigt förbannad!
Nu har jag inte sett intervjun, men tror inte han fick några besvärliga frågor. Bedrövligt hur det behandlas av TV 4.
Artikeln du länkade till var väldigt informativ.

Nog är det väl idiotiskt att du ska få löss på penséerna! Det har jag nog @ldrig varit med om.
//Marianne