måndag, maj 11, 2020

Den femtionde dagen: Oväntat pigg, blommor både här och där och bokleverans

Välkommen till IsolerinsBloggen

Dag femtio i isolering. Med tanke på hur jag hållit på den här helgen hade jag förväntat mig att jag skulle vara öm lite överallt i kroppen idag men värken har hållit sig borta hela dagen. Lite trött har jag varit men det är allt. Jag ropar dock inte hej riktigt än för det är en dag i morgon också men jag är försiktigt positiv.

Ska man sitta hemma och jobba för sig själv så kan det vara lite extra trevligt med några blommor att njuta av. Gullvivorna plockades under gårdagens strapats vid Marmorbruket. Det fanns lite vitsippor kvar också och jag var lite sugen att plocka några men höll mig till gullvivorna.

Efter jobbet blev det till att fixa lite på balkongen. Jorden i lådan har fräschats upp med planteringsjord, lite rosjord och näring. Längst bak planterade jag luktärtorna och så blev det en lavendel och en malva framför. Förhoppningsvis ska de trivas tillsammans och både humlor och fjärilar vilja komma på besök. I den stora lerkrukan till höger ska jag plantera pepparmyntan jag köpte igår.

Idag tipsade M mig om att stadsbiblioteket har börjar med hemleverans av böcker för oss i riskgrupp så jag skickade iväg ett mejl och anmälde mitt intresse att använda tjänsten. Inom mindre än en timme hade en bibliotekarie ringt upp och fixat min beställning och ytterligare en timme senare var böckerna levererade, bibliotekarien kom förbi på sin promenad hem. Snacka om service. Listan med kurslitteratur har kommit och alla böcker fanns att låna på biblioteket, dessutom passade jag på att låna den illustrerade utgåvan av Bea Uusmas Expeditionen: min kärlekshistoria efter tips från Anni. Bibliotek är något av det finaste vi har, sanna mina ord.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anni sa...

Har du hunnit läsa något och vad tycker du? Hoppas att du fick den stora illustrerade boken, för den verkar ge väldigt mycket med än pocketversionen.

Vonkis sa...

Anni
Jag har bläddrat lite i den men ska börja läsa ordentligt imorgon. Det är dem stora illustrerade, bibliotekarien var väldigt noga med att det var den jag skulle få, för de andra var inte mycket att ha :-)