lördag, maj 23, 2020

Den sextioandra dagen: På löpet, vårgåva och lampflytt

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag sextiotvå i isolering. Idag har det varit rätt ruggigt ute. Regnet har fallit större delen av dagen och temperaturen har nog inte tagit sig över tio grader. Det har blivit till att fixa inomhus och balkongblommorna har fått stanna inne hela dagen.

Igår fick jag ett brev från päronen. Det innehöll bland annat den här löpsedeln från 1994. Peter Forsberg har precis avgjort den andra SM-finalen mot MIF med ett solomål i slutet av den femte perioden. Jag kommer ihåg att jag gick på stan med en kompis dagen efteråt och såg löpsedeln och tänkte att den där tjejen var ju rätt lik mig. Sedan såg jag att det var jag.

Vid lunch fick jag ett meddelande från Suzan. Barnen har varit hos farföräldrarna på landet och fått med sig rabarber till oss båda! Så otroligt fint. Imorgon bitti ska jag göra inkokta rabarber. Om det räcker ska jag försöka få hem lite vit blockchoklad och andra ingredienser och göra en rabarberkladdkaka med vit choklad.

Kanske kan den andra fredskallan jag köpte som miniväxt trivas i hallen? Ser du de tre runda märkena framför ängeln? Lampan satt där fram till idag och lyste rätt uppåt. Jag hoppas att det här kan fungera för det vore trevligt med en växt, om än en liten, i hallen.

När jag skrev det här inlägget började det plinga till på mobilen. Vänner i Finspång och Skärblacka skrev och berättade att det åskar hos dem. Jag tycker faktiskt att det det lite fint att de hör av sig för att berätta sånt. En titt på SMHI:s radarsida visade att åskan och regnet rörde sig hitåt och så här såg det ut på himlen utanför. Och faktiskt har det kommit både ett lite avlägset muller och en ordentligare knall samt ett kortare hårt åskregn. Men nu verkar det som att det roliga är över.

Men som M skrev, det brukar sällan åska innan midsommar. Det är fyra veckor dit idag.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi hade samma reaktion som du på löpsedeln. Vi tittade på löpet, tittade på varann och konstaterade att den tjejen är lik nån vi känner.Sedan sa vi båda högt ”Det är ju Veronica,” 😂
Faderskapet är avis på åskan och tycker du kan kompensera med rabarberkräm 😊
Ha en bra helg önskar din ömma moder med Gubbe!

Anni sa...

Vad roligt med löpsedeln! Men tänk att du inte mindes att du stått så nära honom att du först inte förstod att det var du!

Vonkis sa...

Den ömma modern
Åskan var rätt övergående. Struntar i krämen men tar en bit av rabarberkladdkakan istället.

Anni
Det var nog mer att jag inte tänkte på att det stod en massa fotografer framför som tog kort. Jag ville ju bara ha en autograf :-)