söndag, maj 03, 2020

Den fyrtioandra dagen: ESC, blomoinspirerad och stavhoppning

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrtiotvå i isolering. Igår sändes som vanligt EurovisionAgain och det var den fantastiska finalen från Stockholm 2016. Tyvärr var jag för tok för trött för att orka se den live igår men idag har jag fått återse Peace, peace, love, love och alla andra godbitar från tävlingen. Jag ska erkänna att det inte hade suttit fel med en påse lättsaltade chips till, ja saltsuget sitter kvar, men med tanke på att jag tittade på morgonen och med tanke på att jag nyss hade magproblem var det nog bra att jag inte hade några chips tillgängliga.

Annars har jag helt klart varit piggare idag än igår, även om det kanske inte säger så jättemycket egentligen. Har funderat på att så några tagetesfrön. Ja, det är i senaste laget, jag vet. Tanken att så har slagit mig flera gånger men jag känner inte någon direkt inspiration. Från början när allt det här drog igång tänkte jag att det i alla fall är tur att jag har balkongen som jag kan fixa med. Men så känner jag inte alls nu. Snarare blir jag snudd p deprimerad över att inte kunna fixa blommor till den i år. Visst skulle jag kunna be mina fina vänner köpa blommor åt mig, men det är inte samma sak som att själv gå omkring i handelsträdgården och välja ut vilka blommor som ska köpas och i tanken planera vilken som ska sättas var. Det är faktiskt inte ens i närheten. Så det får väl bli ett viloår i år eller någonting liknande. Kanske om någon säljer plantor av tagetes strawberry blonde att jag ber någon köpa.

Nej, nu blev det tråkigt, över till något roligare.

Ikväll har Armand Duplantis tävlat i stavhopp. Jo, det är sant! Han tävlade mot Sam Kendricks och Renaud Lavillenie i att hoppa flest gånger över fem meter på 30 minuter (2*15) från sina bakgårdar, live via videolänk på youtube. Det var faktiskt både spännande och roligt att titta på.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkigt att du tappat lusten för växterna, men förstår dig när man inte kan välja själv.
Är det alldeles omöjligt att prata med någon handelsträdgård att få komma någon halvtimme innan öppning, plocka på dig och betala via swish?
Sköt om dig, du är värdefull ❤️
//Marianne

Anni sa...

Kan bara hålla med Marianne, visst borde du kunna få komma på annan tid? Här i Stockholm har flera butiker av alla de slag speciella öppningstider för äldre och riskgrupper. De vill väl ha sina kunder? (Jag vet att din matbutik inte var så hjälpsam, men det betyder ju inte att alla tänker som de)

Vonkis sa...

Marianne
Tack och lov har lusten kommit tillbaka nu men humöret är verklgien upp och ner här i lägenheten.

Anni
Har ordnat så jag kan komma lite tidigare på söndag, längtar som en tok.