torsdag, maj 21, 2020

Den sextionde dagen: Balkongtid, hemmafruar och promenad

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag sextio i isolering. Idag har det varit den första riktigt varma dagen på ett bra tag här i Norrköping. Varm och soligt, så blommorna har stått ute hela dagen och har uppenbarligen mått bra av det. Jag ska inte tråka ut er med ännu en bild på min klematis (som jag är löjligt glad över) men jo, det syns att den har vuxit en del under dagen. Whoop whoop!

Idag är även dagen då jag skaffat ett konto på C More för att kunna se senaste säsongen av Vaderpump Rules och The Real Housewives of New York City och Beverly Hills. Mina guilty pleasures, det räckte helt enkelt inte med att bara se enstaka klipp på youtube. Nu ska jag bara komma ihåg att avsluta kontot om två veckor när jag måste börja betala.

Bäst idag var dock var promenaden med Suzan. Vi tog en promenad runt en liten del av Strömmen. Det är verkligen ett vackert område att promenera i.

Det var rätt varmt så vi gjorde ett stopp vid Carl Johan glass och jag passade på att stå i skuggan och titta på kaktusplanteringen i Carl Johan Park medan Suzan köpte glass och dryck. I år är det Norrköpings skidklubb som hyllas.

Varje år när tulpanerna blommat ut brukar Norrköpings kommun dela ut lökarna till allmänheten. Undrar om det blir något sådan i år och hur de i så fall styr upp utdelningen så den blir corona-säker.

Nog för att jag tog den här bilden i motljus men att den skulle bli så här disig. Någon som vet vad det här är för blomma? Vi är rätt säkra på att det är en ros men vilken sort? Den är som en blandning mellan ros, tulpan och magnolia.

Så många fina platser.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

6 kommentarer:

Annis sa...

Det är en buskpion!
Vilken fin promenadväg du har där!

Vonkis sa...

Annis
Aha, en pion. Tack för informationen.
Kommunen har verkligen tagit vara på hur Motala ström går genom staden, det finns många fina grönområden vid den.

Anni sa...

Japp, jag skulle också skriva buskpion, är imponerad över att den redan blommar!
Det finns verkligen fina promenadvägar i Norrköping, så fint med vattnet genom stan.

Vonkis sa...

Anni
Det såg ut som att den hade blommat ett tag.
Det är verkligen fint vid vattnet.

Bloggblad sa...

Tänk, plötsligt blev jag insläppt här direkt!
Så trevligt det låter med sällskap på promenad. Jag börjar sakna att träffa mina väninnor!
Det är verkligen vackert vid Strömmen, jag går ofta en vända i den ganska nyanlagda delen av parken.

Vonkis sa...

Bloggblad
Plötsligt händer det :-)

Visst är det tufft att inte få umgås med folk förutom utomhus på några meters avstånd. Tänk att få sitta runt ett bord och verkligen samtal och umgås.