fredag, maj 22, 2020

Den sextioförsta dagen: Blommor, blommor och blommor

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag sextioett i isolering. Nu blir det mycket blommor igen.

För ganska precis en månad sedan fick jag två sticklingar kopparblad som jag köpt i blomgruppen på facebook. De såg inte allt för pigga ut vid leveransen men den har tagit sig och till och med fått en röd fin blomma. Kanske skulle det vara bra för den om jag tog bort blomman men den är så röd och fin.

För ett år sedan köpte jag några sticklingar av novemberkaktus i samma blomgrupp. Den här ska få gula blommor. Tyvärr har den inte alls mått bra det här året och alla utom en led (eller del om man så vill) av den ena sticklingen (den inringade) föll av. Men det ser ut som att den är på väg att ta sig. Ser ni att det är två små blad på väg där längst uppe?

Den här Moses stentavlor har varit lite av ett sorgebarn sedan jag köpte den för två år sedan. Den såldes som en så kallad miniväxt. Först hände ingenting, sedan började den vissna och nästan ingenting blev kvar. Den var mest ingenting rätt länge och jag vet faktiskt inte varför jag behöll den men tur var väl det för nu har den börjat växa igen. Det var länge sedan den hade så här många utfällda blad utan att börja vissna.

På tal om miniväxter. Sista dagen innan isoleringen var jag på Plantagen och Blomsterlandet med Suzan och köpte då bland annat två fredskallor som just miniväxter. Idag har jag planterat om båda så de fått större krukor. Fredskallor behöver inte stå jätteljust så jag tänker testa och se hur den här trivs på den här hyllan i köket. Fredskalla är ju rätt bra på att visa när den inte trivs så börjar den sloka får jag hitta en ny plats till den.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är verkligen härligt med blommor!
//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Det är det sannerligen :-)

Anni sa...

Hoppas att alla småplantor har vett att börja trivas nu, förstår de inte att du bara vill dem väl? Själv har jag haft problem med en del sådder i år, fröna har bara inte velat gro. (Å andra sidan fick jag typ tre gånger så många grönkålsplantor som jag tänkt mig)
Du undrade om mina hibiskusträd. De är uppdragna från antingen vanliga köpeplantor eller sticklingar. Jag har valt ut lämpliga stammar som jag låtit växa upp och på några har jag flätat ihop tre i taget (med olika färg på blommorna). Den allra äldsta är från min farmor, så den har jag haft sedan jag var tonåring. Just nu mår de minst sagt rätt pyton, jag var tvungen att släpa in dem i lusthuset några nätter när det blev kallt. Jag vet att de kommer igen efter chocken, nu har de flera månader på sig att andas uteluft!

Vonkis sa...

Anni
Eller hur, varför förstår de inte min välvilja?

Jag var sen med tagetes-sådden i år. Två små groddar har kommit upp av Linnétagetesen men förhoppningsvis är sommaren lång så då gör det inget om det tar ett tag.

Så häftigt med hibiskusträden. Gissar att det är enklare att få till övervintringen när man har ett hus men jag lyckas ju inte ens få mina att bli ett år och du flätar ihop flera stycken :-) Ser fram mot att se speciellt de trefärgade när de blommar.