lördag, maj 30, 2020

Den sextionionde dagen: Kastrullstrul, balkongfix och sommarfunderingar

Välkommen till IsoleringsBloggen


Dag sextionio i isolering. Idag gick en av mina hackmankastruller sönder. Handtaget har varit lite löst och jag har försökt skruva fast det utan att lyckas och idag gick den alltså helt sönder. Tror ni att den går att laga på något sätt?

Blommorna har längtat efter lite mer utrymme och idag fick jag äntligen tummen ur och planterade några i balkonglådorna. Det behövs helt klart något framför blommorna. Ifjol hade jag penningblad och de klarade vintern men tyvärr fick de löss på sig tidigare i maj så de åkte all världens väg.

Jag vågade mig även på att sätta upp blomkorgarna som duvorna visat intresse för. De har inte synts till på ett tag men för säkerhets skull ska jag sätta en del solcellslampor i båda korgarna. Det skulle nog behövas en liten blomma, kanske en till liten petunia.

Klematisen fortsätter växa. Nu har den börjat slingra sig runt balkongräcket och runt snöret där jag hängt några solcellslampor så de senaste nätterna har den fått stå ute, med frostskydd och det har ju gått bra än så länge.

Det är inte många veckor kvar till sommarlovet och jag har så smått börjat fundera på vad jag ska sysselsätta mig med förutom att läsa sommarkursen. Den ömma modern och jag hade planer att åka till till Ystad på årets sommarresa eftersom Malen Ernman inte skulle uppträda på Dalhalla. Det sket sig ju på grund av anledning. En tanke jag har är att hyra en bil och åka till Gränna. På Grenna museum finns en utställning och Andréexpeditionen som det vore kul att besöka. Gränna ligger inom resegränsen på två timmar så det borde vara ok. Men jag vet inte riktigt.

På tal om något annat skulle det kunna vara så att jag sett klart alla avsnitt av Normala människor. Det skulle också kunna vara som så att jag börjat se om serien från början.


4 kommentarer:

Anna sa...

Hoppas att du kan åka till Gränna! (Rekommendationerna är ju dock inte bara att åka högst två timmar bort, utan även att inte åka utanför sin egen region.)

Vonkis sa...

Anna
Gränna ligger i en annan region men jag ska verkligen bara dit för någon timme och går snart under av tristess.

Anni sa...

Nu får du snart köra till Gränna! Och till Ystad med modern.

Hade du haft min man nära hade han fixat din kastrull. Tror jag.

Vonkis sa...

Anni
Ystad sparar vi till något annat år men Gränna ska jag allt se till att åka till.